Bursa'da Hıdırellez kutlamaları başladı

Bursa'da Hıdırellez kutlamaları başladı

Hıdırellez'i kutlamak adına Bursalılar Görükle Motormeşeler Parkı'nda bir araya geldi.

2024.05.05 16:23 - Son Güncellenme: 2024.05.06 00:35 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa'da Hıdırellez kutlamaları başladı
00:05 Bursa'da hıdırellez kutlamaları başladı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da hıdırellez kutlamaları başladı

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde bulunan Görükle'de Hıdırellez kutlamaları başladı. Bursalı vatandaşlar Görükle'de bulunan Motormeşeler Parkı'na gelerek baharın gelişini müjdeleyen Hıdırelleze hoş geldin dedi. 

ATEŞ YAKILDI HIDIRELLEZ BAŞLADI

Esnaf kutlamaların yapıldığı yere tezgatlarını açarken Bursalı vatandaşlar hıdırellez süslemeleri eşliğinde hoş vakit geçirdi.

Her yıl hıdırellez de yakılan ateş tekrardan yakıldı ve Bursalı vatandaşlar geleneği sürdürerek ateş üstünden atlamaya  başladı.

BAŞKAN ŞADİ ÖZDEMİR ETKİNLİĞE KATILDI

Görükle'den başlayan yürüşle Motormeşeler Parkı'na gelen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin Bursalılar tarafından ilgiyle karşılandı.

"BAHARIN SEVİNCİNİ BU YIL BAŞKA YAŞIYORUZ"

Nilüfer Belediyesi Başkanı Şadi Özdemir katıldığı hıdırellez programında kürsüye çıkarak söz aldı. Özdemir, "Hıdırellez'de dilekler tutulur. Bizim dileğimiz belli; dayanışmanın büyümesi, iyiliklerin herkese ulaşması, daha demokratik bir toplumun oluşmasıdır. Baharın sevincini bie başka yaşıyoruz bu yıl. 31 Mart'tan bu yana bizler baharı yaşıyoruz Türkiye'nin bir tarafı kırmızıya boyanmış bir şekilde, ne mutlu bize. Heyecanımız, yaşama sevincimiz çok. Nilüfer'imiz ve Görükle'miz için daha çok çalışacağız. İçinizdeki yaşama sevinci hiç eksilmesin, içinizde hep umut kalsın kardeşlerim" dedi. 

"BURSA'DA BAHARI GETİRDİK"

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, "Hıdırellez bizim için aslında umut demek. Yeniden doğuşun, yeni bir umudun sembolüdür hıdırellez. Bizim geçmiş seçimlerde bir sloganımız vardı, 'Sana Söz Baharlar Gelecek' demiştik yapamamıştık. Bu sefer sizlere Bursa'da baharı getirdik. Türkiye'ye de baharı getirmek için çalışacağız" şeklinde konuştu. 

"ÇOK GÜZEL BİR TÜRKİYE İNŞAA EDECEĞİZ"

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, "Bursa'nın baharı Nilüfer'den, Nilüfer'de Görükle'nin insanlarında doğdu. Her güzel şeyin başlagıncı olan Nilüfer'de başlayan ve devam eden 12. Hıdırellezi kutluyorum. Hıdırellez yeni umutların simgesi. Önümüzde çok güzel beyaz bir sayfa, omuzlarımızda çok önemli sorumluluk ve bu beyaz sayfalara önemli işler yazacak belediye başkanlarımızla, Mustafa Kemal Atatürk'ün inkılaplarıyla geleceği hazırlayacağız. Tekrardan hıdırellenizi kutluyorum. Bu dünyanın en güzel ülkesinde hep birlikte çok güzel bir Türkiye inşaa edeceğiz" dedi.

BAŞKAN ÖZDEMİR HIDIRELLEZ ATEŞİNDEN ATLADI

Nilüfer Belediyesi Hıdırellez Şenliği'nden renkli görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, vatandaşlarla birlikte hıdırellez ateşinin üzerinden atladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.05 16:23 - Son Güncellenme: 2024.05.06 00:35 - CEREN SÜMBÜL
A