Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Naci Çağlar, Bursada Bugün'e ziyarette bulundu. Rektör Çağlar, "Bu sene TÜBİTAK'tan 27 projede destek aldık. Bu konuda hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu sene Proje Destek Ofisi kurduk. Kurmamızın nedenleri arasında proje yazma eğitimi gibi çalışmalar yaparak proje yazmaya ve proje üretmeye destek sağlamak geliyor" dedi.
MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Naci Çağlar, Bursada Bugün'e ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette Yetkin Mühendisliği Yasası hakkında konuşan BTÜ Rektörü Naci Çağlar, "Hiç kimse doğru bulmuyor diye düşünüyorum. Yeni mezun bir arkadaşın sonsuz imza hakkı olması, baraj yapabiliyor olması sorgulanıyor" dedi.
Rektör Çağlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Yapay Zeka Ekosistem Çağrısının projesi kapsamında 32 proje arasından ilk 17'ye girme başarısı göstererek desteklendiklerini ifade etti.
"PROJE DESTEK OFİSİ KURDUK"
Üniversite olarak proje odaklı çalıştıklarını söyleyen Rektör Çağlar, "Bu sene TÜBİTAK'tan 27 projede destek aldık. Bu konuda hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu sene Proje Destek Ofisi kurduk. Kurmamızın nedenleri arasında proje yazma eğitimi gibi çalışmalar yaparak proje yazmaya ve proje üretmeye destek sağlıyoruz" diye konuştu.
Yaptıkları konseylerde öğrencilerinde olmasını gerektiğinin altını çizen BTÜ Rektörü Naci Çağlar, "Gençlerin ve genç düşüncelerin de orada olmasını istiyoruz. Birçok konseyde öğrencilerimiz yer alacak ve bu durumu çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.
Bursa Teknik Üniversitesi'nin meslek anlamda katkı sağladığı İMEP (İşletmede Meslekli Eğitim Programı) sayesinde ilk 6 ay içinde mezun olan mühendis öğrencileri diğer firmaların istenme oranının yüzde 74 olduğunu kaydeden Rektör Çağlar, bu rakamın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.
Toplumla birlikte proje yapmak istediklerini dile getiren BTÜ Rektörü Naci Çağlar, Teknik Üniversite oldukları kadar sosyal alanda da var olduklarının altını çizdi.
"SOSYAL TRANSKRİPT ADINDA YENİ BİR ŞEY GELİŞTİRDİK"
Öğrencilerin sosyal anlamda da yetişmeleri gerektiğini vurgulayan Rektör Çağlar, "Sosyal Transkript adında yeni bir şey geliştirdik. O da şu; öğrencilerimiz eğer gönüllü bir kursta ya da gönüllü bir STK'da yer alıyorsa veya öğrenci topluluklarında yer alıyorsa bunu belgelendirerek teşvik etmek istiyoruz. Resmi ve onaylı 2 adet belgeleri olacak. Türkiye'de çok yaygın değil ama biz üniversitede başlatmış olduk. Bununla birlikte öğrencilerimiz beceriler kazansın istiyoruz" şeklinde konuştu.
"YAPAY ZEKA İLE ÖNE ÇIKMAK İSTİYORUZ"
Son olarak müfredatlarına yeni ekledikleri 3 ders hakkında bilgi veren Rektör Çağlar, "Öğrencilerimiz sorgulayarak düşünsünler istediğimiz için 'Eleştirel Düşünce Yöntemleri' adında bir ders açtık. Önyargılarının kırılmasını istiyoruz ve bunu çok önemsiyoruz. 3 dersten bir tanesi de Yapay Zeka dersi oldu. Çünkü bizim için çok değerli bir alana sahip. Yapay Zeka ile öne çıkmak istiyoruz bu yüzden hangi alanda okudukları fark etmeden bu dersleri zorunlu hale getirdik. Bu ders ile birlikte yapay zekayı anlamalarını, tanımalarını farkında olmalarını ve doğru kullanmalarını arzu ediyoruz" dedi.
Eğitim, 2024.01.09 17:38