Besaş Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş oldu!

Besaş Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş oldu!

İbrahim Alpay Demirtaş, Besaş'ın yeni Genel Müdürü olarak atandı.

2024.04.29 20:06 - Son Güncellenme: 2024.04.29 20:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Besaş Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Ekmek ve Besin San. ve Tic. A.Ş.'nin yeni Genel Müdürü belli oldu. 

İbrahim Alpay Demirtaş, Besaş'ın yeni Genel Müdürü oldu. 

İbrahim Alpay Demirtaş Kimdir?

1964 Mudanya doğumlu olan İbrahim Alpay Demirtaş, Girit mübadilleri Güler ve Ali Narin Demirtaş'ın oğludur. Anne ve babası Öğretmen olan İbrahim Alpay Demirtaş'ın dedesi İbrahim Pehlivanoğlu, İstiklal Savaşı Madalyasına sahip ve CHP'nin ilk üyelerindendir. 

Babası Ali Narin Demirtaş, Mudanya'da 1973 yerel seçiminde CHP'li ilk Belediye başkanı olmuştur. Sonrasında CHP'den 1977 ve SHP'den 1989 yılında yeniden Belediye Başkanı seçilmiştir. İbrahim Alpay Demirtaş'ın kız kardeşi Dr. Melek Günel Bursa'da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı; eşi Dr. Sabit Günel KBB Uzmanıdır. Demirtaş, evli ve iki çocuk babasıdır. Eşi Ayşin Hanım, emekli Felsefe Öğretmenidir. Büyük kızı Aylin, Uludağ Üniversitesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları İhtisası yapmaktadır. Küçük kızı Ada da Anaokulu Öğretmendir. 

İbrahim Alpay Demirtaş, ilkokulu Şükrü Çavuş İlkokulunda, sonrasında Bursa Erkek Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden 1985 yılında tamamlayarak mezun olmuştur. 

1985 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzman Yardımcılığı görevine başlamıştır. 1989 yılında dönem ikincisi olarak Hesap Uzmanı unvanını elde etmiştir. 1991 yılında Çukurova Holding'de Mevzuat ve Denetim Koordinatörü olarak göreve başlamıştır. 

İş hayatı boyunca, Turkcell'in İstanbul ve Newyork Borsalarında halka arzı, İnterbank ve YKB'nin satışı, Maysan şirketinde Kore'lilerle yeni ortaklık tesis edilmesi gibi önemli ve özel çalışmalarda gerek planlama gerekse uygulama aşamalarında aktif görevlerde bulunmuştur. Çukurova Holding'de görev yaptığı süre içerisinde birçok Grup şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi veya Kanuni Murakıp olarak görev almıştır. 

Demirtaş, 31 mart mahalli idareler seçimi için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Mudanya Belediye Başkan Aday Adayıydı. 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.29 20:06 - Son Güncellenme: 2024.04.29 20:15 - HABER MERKEZİ
A