20 bin kadın İstanbul'da buluşacak

20 bin kadın İstanbul'da buluşacak

Farklı bölgelerden 20 bin kadının İstanbul'da bir araya geleceği Anneler Günü kutlama programında Başbakan Erdoğan'ın çözüm sürecinde annelerin rolüyle ilgili özel bir konuşma yapacağı bildirildi.

2013.05.09 22:35 - Son Güncellenme: 2013.05.09 22:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
20 bin kadın İstanbul'da buluşacak

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, 12 Mayıs Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek Anneler Günü kutlama programına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Kutlamada, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 20 bin kadının bir araya geleceğini belirten Topal, "Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde annelerin rolüyle ilgili özel bir konuşma yapacak. Annelerin gündeminde de çözüm süreci var" dedi.

Topal, programın içeriği hakkında şu bilgileri verdi: 

"Hazırladığımız kısa filmde 100 kadına 'neden çözüm süreci?' diye sorduk. Bu cevaplarda annelerin Başbakan Erdoğan'a ne kadar güvendiklerini gördük. Annelik çok rahmani bir duygu. Kendine ait olmayan çocuklara bakan, aynı anda 10 çocuğu sahiplenmiş kadınlar var. Türkiye'nin her yerinden kadınların bir arada olacağı bu programda hanım teyzelerimiz farklı dillerde ezgiler okuyacak. Ayrıca sanatçı Ebru Gündeş de bizimle beraber olacak."

AK Parti'nin bugünlere gelmesinde kadınların rolüne işaret eden Topal, "İstanbul'daki 1 milyon 850 bin üyemizin 850 binini kadınlar oluşturuyor. 2013 sonunda bu rakamı 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Her yaş grubundan kadın üyemiz var. 102 yaşında aktif bir hanım teyzemiz var. Teyzelerimiz çok nitelikli kelimelerle çözüm sürecini anlatıyorlar. Bunu yaparken sürekli Başbakan'ın konuşmalarını takip ediyorlar. Partimizin gücü buradan kaynaklanıyor. Kulaktan kulağa anlatımlarla çalışmalarımız yayılıyor, sahici ilişkiler kuruluyor. Böyle olunca seçim dönemine kadar devam eden önemli bir birikim oluyor" şeklinde konuştu.

Topal, kadınların Türkiye gerçeğinden kopuk olmadıklarını vurgulayarak, "Anneler, 'oğlum iyiyse, kızım iyiyse ben de iyim' diyor. Çözüm sürecini sorduğumuzda şunu gördük ki, kadınlarımızın kendileriyle ilgili bir talepleri yok. Daha çok toplumsal taleplerde bulunuyorlar" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 22:35 - Son Güncellenme: 2013.05.09 22:36 - HABER MERKEZİ
A