ABD'de 'Gazze' istifası!

ABD'de 'Gazze' istifası!

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü Hala Rharrit, Washington'un Gazze politikasına tepki göstererek istifa etti.

2024.04.26 16:28 - Son Güncellenme: 2024.04.26 16:29 - Dünya - AA
A
ABD'de 'Gazze' istifası!

ABD Dışişleri Bakanlığında Ağustos 2022'den bu yana Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü olan Hala Rharrit, LinkedIn hesabından yaptığı açıklamada ülkesinin Gazze'yi abluka altına alan İsrail'e destek vermesine tepki göstererek görevini bıraktı.

Rharrit, ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde 18 yıldır çalıştığını belirterek, "ABD'nin Gazze politikasına karşı çıkarak nisanda istifa ettim. Silahlar değil diplomasi. Barışın ve birliğin gücü olun." ifadelerini kullandı.

Al Arabiya'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Rharrit'in istifasına dair haberleri gördüğünü ancak kişisel bir mesele hakkında konuşmayacağını belirtti.

BAKANLIKTA 2005'TEN BU YANA GÖREV YAPIYORDU

ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde 2005'ten bu yana görev yapan Rharrit, Ağustos 2022'den bu yana Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcülüğünü yürütüyordu.

Rharrit, İsrail'in Gazze saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ülkesinin politikalarını protesto amacıyla istifa eden üçüncü ABD Dışişleri Bakanlığı çalışanı oldu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA YAŞANAN ÜÇÜNCÜ İSTİFA

Bundan yaklaşık bir ay önce ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Bürosu'ndan Annelle Sheline, Ekim 2023'te de Dışişleri Bakanlığı çalışanı Josh Paul, benzer endişe ve eleştirileri dile getirerek istifa ettiklerini açıklamıştı. Bu, ABD'nin Gazze ve İsrail politikası sebebiyle Dışişleri Bakanlığı'nda yaşanan üçüncü istifa olurken, ABD Eğitim Bakanlığı'nda çalışan üst düzey Filistinli-ABD'li yetkili Tariq Habash da ocak ayında görevi bırakmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.04.26 16:28 - Son Güncellenme: 2024.04.26 16:29 - AA
A