Sultanlarda tacı yine Fenerbahçe OPET giydi: 3-0

2024.04.22 17:34 - Son Güncellenme: 2024.04.22 17:34
A

Vodafone Sultanlar Ligi'nde 2023-2024 sezonu şampiyonluğunu; play-off final serisinin 5. maçında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-0 yenen Fenerbahçe OPET üst üste ikinci, toplamda 7. kez kazandı.

Final serisi boyunca hemen her maçını 'ev sahibi gibi' oynayan ve tribün desteğini arkasına alan sarı lacivertli takım şampiyonun belli olacağı 5. maça da çok motive bir şekilde başlardı.

Sarı lacivertli takım iki köşe hücumcusu Melissa Vargas ve Ana Cristina Da Souza'nın etkili hücum performanslarıyla Eczacıbaşı'na molayı çabuk aldırdı. (6-3)

Mola dönüşü temposunu arttıran Fenerbahçe OPET iki yüksek smaçörüne kariyerinin sonlarında şahane bir sezon geçiren kaptan Eda Erdem Dündar'ın blok etkinliğini de ekleyince, Ferhat Akbaş'a bir kez daha mola almak düştü. (13-7)

Tijana Boskovic dışında başka bir hücumcusunu aktif olarak devreye sokamayan Eczacıbaşı rakibinin file üstündeki blok direncini de kıramayınca ilk seti momentumu elinde tutan Fenerbahçe OPET rahat bir şekilde 25-18 önde tamamladı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette iki takımda etkili servisler atarak birbirlerinin manşetini bozmaya çalıştı.

Fenerbahçe bu seti de takım halinde iyi yardımlaşarak ve dublajdan çıkardığı toplardan bulduğu ekstra sayılarla önde götürürken Eczacıbaşı Dynamit yine Boskovic kaynaklı hücumlarla maça tutunmaya çalıştı.

Sarı lacivertliler Vargas ve Da Souza ile adeta otomatiğine bağlayınca Ferhat Akbaş'ın bir kez daha zorunlu molası geldi. (14-7)

Saha içi değişimlerinden daha iyi verim alan Fenerbahçe OPET, atletizmi yüksek Vargas'ın yanına; devreye soktuğu Arina Fedorovtseva ile yeniden ivmelenmesini bildi.

Bu sette sürekli oyuncu değiştiren Akbaş sahanın içini enerjisi yüksek oyuncularıyla takviyeye çalıştı. Boskovic yine 2 numaradan iyi yükselerek vurduğu toplarda blokları dağıtırken, Alexa Gray'da ortadan hücumlarda kendini fark ettirmeye başladı. 19-17'e kadar gelen skorda bu kez Lavarini'nin saha içi hamleleri birbirini izledi. Bu değişimle tempoyu yeniden yükselten Fenerbahçe OPET skoru 23-19 yapınca,  Eczacıbaşı psikolojik olarak da direncini kaybetti.

Top öldürmede zorlanan rakibi önünde savunma silahını çeken Stefano Lavarini'nin bu hamlesiyle ikinci seti de 25-22 kazanan Fenerbahçe OPET böylece yolu yarılamış oldu.

Üçüncü sete moral olarak iyice rahatlamış bir şekilde giren Fenerbahçe OPET'e karşı Eczacıbaşı Dynamit her sayıyı 'tamam mı devam mı' modunda oynamaya başladı.

Kaybetme stresiyle panik yapan turuncu beyazlılar her topu kullanırken çok dikkatli oynamaya çalıştılar.

Fenerbahçe ise her birisi dünya yıldızı smaçörleriyle parkenin üzerinde adeta gövde gösterisine devam etti.

Vargas bu setin de en dominant oyuncusu olarak Fenerbahçe OPET'i sırtlamaya devam etti.

Eczacıbaşı Boskovic'le direniyor, köşeden hücumlarını yönlendiremezse Gray'ın ortadan ataklarıyla maça tutunmaya çalışıyordu.

Eczacıbaşı Dynamit 2 kez set için son mermilerini atarken, Fenerbahçe OPET her seferinde bu atakları savuşturarak maçı ve şampiyonluğu ne kadar istediğini göstermeye devam etti.

Da Souza ile maç için servis kullanan Fenerbahçe OPET, skor 26-25 iken Boskovic'in önüne kurulan üçlü blokta topu dışarı vurmasıyla seti 27-25, maçı da 3-0 kazanarak üst üste ikinci şampiyonluğunu kazandı. (3-2)

Soluk soluğa geçen final serisinde hak eden tarafın şampiyon olduğunu söyleyebilirim.

Yerli, yabancı kadrosunun zenginliğinin yanına, tribün avantajını da ekleyen sarı melekler, bu şampiyonlukla kurum ve banka takımlarının kadın voleybolundaki egemenliğine şimdilik de olsa bir mola verdirmiş oldu!

Maç sonunda açıklama yapan başkan Ali Koç'un 'hedefimiz filede Avrupa Şampiyonluğuydu. Bu sene ıskalasak da, seneye onu da kazanacağız' çıkışı, sarı lacivertli kulüpte kadın voleyboluna yatırımın devam edeceğinin işareti gibiydi. 

Son olarak;

Türk kadın voleybolu hem ülke, hem de kulüp bazında dünyanın en iyisi olmayı sürdürüyor.

Dileriz kadınlarımız da 2024 Paris Olimpiyatları'nda kürsünün birinci basamağına çıkarak, bugüne kadar el ettikleri başarıların tesadüf olmadığını kanıtlarlar.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları