Nilüfer FK şampiyon olunca 'sportif A.Ş. statüsünde' yönetilecek

2024.04.23 16:05 - Son Güncellenme: 2024.04.23 16:16
A

BAL (Bölgesel Amatör Lig) 3. grup lideri Nilüfer FK'nın şampiyonluğu için sadece 1 puana ihtiyacı kaldı.

28 Nisan pazar günü Bursa'da oynayacakları karşılaşmada Yeni Çanspor'la berabere bile kalsalar sezonu şampiyon olarak tamamlayıp Türkiye 3. Ligi'ne yükselecekler.

İyiden iyiye şampiyonluğun havasına giren camiada 'büyük gün' için geri sayım devam ederken şubenin geleceği ile ilgili dedikodularında ardı arkası kesilmiyor.

Şampiyon olunması halinde isim hakkını BAL'ın bir başka Bursa temsilcisi Görükle İpekspor'a devredeceği şeklinde çıkan haber Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Tamer İşler tarafından kesin bir dille yalanlandı.

Konu ile ilgili sorumuza 'önce şampiyon olalım, sonra gerisi kolay 'diye yanıt veren başkan İşler; şubenin yeni sezonda 'sportif A.Ş' olarak ve belediyenin bünyesinden bağımsız bir yönetimle faaliyetlerini sürdüreceğini, belirterek, çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Uygulaması en revaçta olan 3 farklı Sportif A.Ş modeli üzerinde titiz bir çalışma yapıldığının altını çizen İşler, şubenin mevcut haliyle de belediye olanaklarından bağımsız bir şekilde faaliyetlerini devam ettirdiğini vurguladı.

Özetleyecek olursak, yeni sezonda Nilüfer FK kendi oluşturduğu yönetimi ile Nilüfer Belediyespor Kulübü'nden bağımsız olarak yoluna devam edecek.

Kararlarını da bu yönetimin eliyle alarak uygulamaya sokacak.

Başkan İşler yeni sezon kadrosu ve teknik ekiple ilgili çalışmalara da şampiyonluğun resmi olarak kesinleşmesinden sonra başlanacağını sözlerine ekledi.

Nilüfer FK'nın şampiyonluğu Bursa'nın futbol özeli içinde bir başarı öykünmesi gibi.

2023-2024 sezonunu futbol bağlamında boynu bükük geçiren spor severler için Nilüfer FK'nın şampiyonluğu bir yerde 'teselli' yerine geçecek.

Küme düşerek 3. Lig'e kadar inen Bursaspor'un yaşattığı büyük hüznü farklı bir kulvar ve ligde olsa da telafi etmeyi  'kötünün, iyisi' olarak kabullenebiliriz.

Nilüfer FK'nın Türkiye 3. Ligi'ne yükselmesiyle Bursa'da bu ligde mücadele edecek takımlarının sayısı da 4'e çıkmış olacak.

Bursaspor, Bursa Yıldırımspor ve İnegöl Kafkas Spor, Nilüfer FK ile birlikte ve 2024-2025 sezonunda muhtemelen aynı grupta puan savaşı verecekler.

Dileriz ve isteriz ki; lig bitince dördünden birisi şampiyon olarak Türkiye 2. Ligi'ne yükselir.

Süper Lig heyecanının hayli uzaklarında yaşamaya çalışan Bursamız için Türkiye 3. Lig'inde yoğunlaşan takım sayısı düşündürücü bir gerçek olsa da artık Bursa 'Türkiye 3. Ligi'nin ilk sıralarda yer alan arka bahçelerinden birisi konumunda.'

Aslında yazımızın içeriği, Nilüfer FK'nın ileride alacağını pozisyonla ilgili bir durum saptamasıydı.

Ne var ki zirveyi çoktan unutup, en altlara yoğunlaşılınca  'fırsatını bulmuşken' içine diğer temsilcilerimizi de katarak bir genel değerlendirme yapmak istedim.

Anlayamayanlara (!) bir daha anlatalım;

Nilüfer FK'nın mevcut yönetiminin şampiyon olunca şubenin isim hakkını ne Bursa içinden, ne de Bursa dışında bir yerlere satma gibi asla düşüncesi yok!

Nilüfer FK Bursa'da kalacak ve maçlarını Bursa'da kendi stadı İbrahim Yazıcı'da oynamaya devam edecek.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları