Nilüfer Belediyespor voleybolda yeni sezon kadrosu şekillenmek üzere!

2024.04.25 17:28 - Son Güncellenme: 2024.04.25 17:34
A

Sultan Ligi'nde geride kalan sezonu 7. sırada tamamlayan Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı'nda 2024-2025 sezonu kadrosu şekillenmeye başladı.

Antrenörlüğünü Haluk Korkmaz'ın yapacağı Nilüfer Belediyespor'da geçen yılın kadrosundan sadece pasör Nazlı Eda Kafkas kaldı.

Kabuk değiştirmeye hazırlanan kadroda geçen yılın yerli ve yabancı oyuncuları lig devam ederken başka kulüplere transfer olurken, Nilüfer Belediyespor yeni sezon için birisi iç, beşi dış olmak üzere toplam 6 isim ile el sıkıştı.

Yeni sezonda mavi-yeşil-beyaz formayı giyecek yeni oyuncuların listesi şöyle:

Selin Çalışkan /pasör/

Alt yapı milli takımlarında oynayan Çalışkan 2005 doğumlu ve 1.86 metre boyunda. Vakıfbank orijinli Selin'in ablası Sıla'da iki sezon önce Nilüfer Belediyespor'da pasör olarak görev yapmıştı.

Selin Adalı / Libero/

2003 doğumlu Selin Adalı geçen sezonu Aydın BŞB Spor Kulübü'nde tamamlamıştı. Bundan böyle Nilüfer Belediyespor'un başarısı için ter dökecek. Selin U21 Milli Takım oyuncusu.

Hazal Selin Uygur / 1992 / Orta oyuncu /

Daha önce de 2017-2018 sezonunda Nilüfer Belediyespor'da forma giyen Hazal Selin, şubenin yeni sezon kadrosunda yer alacak aynı isimdeki üç oyuncusundan birisi.

Sezonu Çukurova Belediyespor'da tamamlayan tecrübeli orta oyuncusu, 6 yıllık bir aranın ardından Nilüfer Belediyespor'a dönüş yapmaya hazırlanıyor. Hazal Selin Uysal U23 ve genç milli takım kadrolarında da görev yapmıştı.

Ege Melisa Bükmen / Smaçör /

1.81 boyundaki Ege Melisa Bükmen 2004 doğumlu ve smaçör pozisyonunda oynuyor.

Geçen sezonu Ukrayna Ligi'nde tamamlayan Bükmen, takımı Prometey ile Ukrayna Kupasını havaya kaldırırken, final maçının 'MVP' si seçilmişti.

U19 Avrupa Şampiyonası finallerinde Bursalı smaçör Pelin Eroktay ile birlikte dikkat çeken bir performans sergileyen Bükmen Vakıfbank alt yapısında yetişip, Karayolları'nda Sultanlar Ligi deneyimi yaşadı.

Atletizmi ile sivrilen smaçör, Nilüfer Belediyespor'la yeniden Sultanlar Ligi'ne dönüş yapacak.

Julia Szczurowska / PÇ / 2001/ 1.90/

Polonyalı pasör çaprazı, geçen sezonu tamamladığı Fransa Ligi takımlarından Beziers Volley'da çıkardığı başarılı maçlarıyla hatırlanıyor.

Ülkesinde Wroclaw, Lods ve Kalisz'de de oynayan Szczurowska Türkiye kariyerine Nilüfer Belediyespor'la başlangıç yapacak.

Kadrosuna iki yabancı daha ilave etmek için girişimlerini sürdüren Nilüfer Belediyespor, alt yapısından da iki oyuncu takviyesi düşünüyor.

Bu arada Nilüfer Belediyespor Kulübü'nün yarın yapılacak genel kurulunda  başkanlığa; eski milli atlet ve Atletizm Milli Takımlar baş antrenörü  Muharrem Or'un getirileceği öğrenildi.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları