Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Umutları tek bir noktaya bağlamamak gerekiyor

2024.04.24 20:41 - Son Güncellenme: 2024.04.24 20:41
A

Spor dünyasında kulüp yönetim şekilleri belli olup, başarı veya başarısızlık durumunda genel kurul sonuçları tecelli eder. Başarı durumunda sorun olmaz. Hatta ortağı çok olur. Ancak başarısızlığın faturasının ortağı yoktur. Başkan ve yönetim faturayı öder. Yakın tarihe kadar bazı başkanların dilinden şu sözcüğü duyanlarımız çok olmuştur.

"Kulubün mali durumu başarılı olmamızı engellemiştir. Bu durumu çözmek çok zor. Talipli çıkmazsa kulübün anahtarını sayın Vali'ye teslim edeceğiz."

Görsel ve yazılı medyada bu sözleri hatırlayanların yüzünde bir tebessüm oluştuğunu görür gibiyim. Bu duruma Türkiye'nin her köşesinden bir kulubün yaşadığına şahidiz.

Bu aslında çözüm arayan ve camialarını harekete geçirmek için bir enstrüman olarak kullanılır. Sonuç alanlar olmuştur.

Şimdi Bursa özellinde bir bakacak olursak, durum biraz farklı. Bursaspor'da son dönemlerde hiç bir başkan bu ifadeyi kullanmadı. Ancak Bursa özelinde son dönemlerde son nokta olarak sayın Vali değilde, sayın Belediye başkanına doğru evrilmiş görünüyor. Yani kulübün kurtuluşu veya atacağı adımları Belediye Başkanına endekslemiş gibi görünüyor. Bazı yazılarımda kısmen bu duruma değinmeye çalıştım. Elbette Belediye Başkanları bu zor duruma kayıtsız kalmayacaktır. Hatta yasal mevzuatlar el verdiğnce en büyük destekçisi olacaklardır. İki hususu birbirinden ayrı tumak gerekiyor.

Kongre tarihi belli olan Bursaspor'da aday olmayı düşünenler yeni seçilen Belediye başkanına endekslenmiş görünüyor. Bu arada Divan Kurulu toplantısının da bu durum düşünelerek 24 Nisan da yapılması öngörülmüş olacağı kanaatindeyim. Ancak Galip Sakder başkanlığındaki heyetin bugünkü belediye Başkanı ziyaretinden sonra ileri bir tarihe ertelenmesinin de öngörülerimi desteklediğini görüyorum. İşte tam da bu noktada aslında kulübün tek bir noktaya bağlanıp kurtuluşa ermesinin, tek bir kanal ile yeterli olmayacağını kavramamız gerekiyor. Her türlü kaynağa sahip Bursa gibi büyükşehrin, tüm dinamiklerini sorunların çözümü konusuna ortak etmeliyiz. İşte burada belediye başkanlarından öncü olmasını bekleyebiliriz.

Bir de şu tespiti yazmadan geçemeyeceğim. Şu an için kulübün yönetimi Sinan Bür ve yönetici arkadaşlarındadır. Yani icra makamı kendileridir. Yerel yöneticileri ve mülki amirleri ziyaret etme önceliği onlarda olmalıdır. Kanun ve yönetmeliklere karşı mevcut başkan ve yönetim sorumlu olduğu için, içinde bulunulan sorunları da en detaylı kendileri anlatabilir. Bu konuda zıyaretlerde öncelik görevde olan yönetimlere bırakılmalıdır. Divan Kurulu da önemli bir destek unsuru olarak yerini almalıdır.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları