Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Futbolda hüzün, Basketbolda tebessüm

2024.04.21 22:23 - Son Güncellenme: 2024.04.21 22:44
A

Güzel bir bahar günününe uyandık. Üzerine hem futbol hemde basketbol programı vardı. Saat 15:00 de Yüzüncüyıl Atatürk standa Bursaspor'un maçında aldık soluğu. Ne desek boş.

Diyelim öyleyse; tribünler bomboş.

Rakip Afyonspor. Bizim takımımızdan farkı yok. Tek farkı fizik kalitesi. Bunu da maç boyunca hissttirdiklerinden dolayı kolay bir galibiyet aldılar.

Bursaspor hiç ama hiç direnç gösteremedi. Koca maç boyunca bir yada iki defa gol pozisyonu oldu, o kadar. Maç sonucundan çıkaracağımız acı sonuç, ne futbol görebildik ne de futbolcu.

Saha işi bitti artık. Kongre süreci olmasa Bursaspor konuşana rastlayamayacağız. Kongre demişken henüz kongre havası da yok camiada. Herkes çevirmiş kafasını, dikmiş gözünü Mustafa Bozbey'e. Bursaspor Divan Kurulu toplantısı da buna göre belirlenmişe benziyor. Görelim bakalım neler olacak, neler konuşulacak. Unutmayalım ki bu kongre var olma konusundaki son kongre düzeyinde.

Günün akşam üstü bölümünde Tofaş Spor salonunda TOFAŞ - Karşıyaka maçında biraz olsun yüzümüz güldü. TOFAŞ Basketbol takımı ligin güçlü takımlarından Karşıyaka'yı 111- 91 yenerek derin bir oh çekti. Hem skor anlamında hem de mücadele anlamında Avrupai bir maç oldu. TOFAŞ'ı tebrik ediyorum. Bursa basketbolunu çok uzun yıllardır temsil eden ve Bursa'ya basketbolu sevdiren önemli bir kulübümüzdür TOFAŞ. Hakkını vermek gerekiyor. Ancak destek konusunda biraz geride kalıyoruz. Evet Bursaspor Basketbol takımı ile sayısı 2 ye yükseldikten sonra biraz üvey kaldı gibi görünüyor.

Bu maç itibarı ile küme düşmeme mücadelesi veren TOFAŞ'ın en azından bu günkü maçta daha fazla desteğe ihtiyacı vardı. Gelen seyirci elinden geldiğince ve son ana kadar takımı destekledi. TOFAŞ da aldığı bu önemli galibiyetle yüzleri güldürdü.

Bu arada Bursaspor İnfo Yatırım Basketbol takımı gün içinde spor severleri aldığı galibiyetle sevince boğdu. Aliağa Petkimspor: 78, Bursaspor İnfo Yatırım: 94. Bu galibiyet hem değerli hem de çok önemli oldu. Kalan iki maçta alınacak sonuçlara göre ibre  play-of heyecanına evrildi.

Yaparmıyız? yaparız bu perfomansla. Bir iki oyuncu değişikliği yaparak takımdaki havayı değitiren Bursasor Basketbol yönetimi, genç hoca ile ritmini yakalamış oldu.

Güzel bir bahar günü ve spor ile dopdolu bir günde hem derin bir hüzün sonrasında biraz tebessüm edebildik.

Bursa, Türkiyenin önemli bir spor kentidir. Ancak başta futbol sonrasında basketbol şu zamanda başarı yakalam konusunda çok kısır. Silkelenip Bursa'ya yakışan neticelerin doğru planlamalarla ve ayağı yere sağlam basan projeleri üretmeleyiz. Kısır çekişmeler bizi buralara getirdi. Artık acı veren değil mutlu eden sportif yapılanmaları yaratalım.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları