Bursa'da telefon sistemini ele geçirip, binlerce TL'lik vurgun yaptılar!

Bursa'da telefon sistemini ele geçirip, binlerce TL'lik vurgun yaptılar!

Türkiye'de son günlerde yaşanan telefon dolandırıcılığı olaylarının bir yenisi de Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaşandı. Telefon sistemi ele geçirilen bir vatandaşın uygulama üzerinden banka hesaplarına giren şahıslar, hesaptaki 90 bin TL ve yine aynı hesap üzerinden kullandıkları 255 BİN TL'yi bitcoin hesaplarına aktardı. Başına gelenleri telefonuna format attıktan sonra banka uygulamasını açtığında öğrenen mağdur vatandaş, emniyete giderek şahıslardan ve güvenlik açığı olduğu gerekçesiyle bankadan şikayetçi oldu. Tüm birikimi giden ve üstüne bir de bankaya borçlanan genç adam mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

2024.05.09 15:38 - Son Güncellenme: 2024.05.09 16:12 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Bursa'da telefon sistemini ele geçirip, binlerce TL'lik vurgun yaptılar!

Akıllara durgunluk veren olay Bursa'nın Orhangazi ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Ahmet Kasapoğlu isimli genç, evinde iken eline aldığı telefonun kilitlendiğini  ve sürekli hata verdiğini görünce arızalandığını düşünüp tamirciye götürdü.

Burada virüs girdiği tespiti ile telefonuna format attıran ve ardından yeniden yüklediği banka uygulamasını açan genç adam hesabında ki tüm paranın ve üstüne kullanılan 255 BİN TL kredi tutarının farklı bir bitcoin hesabına aktarıldığını  görünce neye uğradığını şaşırdı. 

Başına gelen olayın şoku ile  emniyete giden Ahmet Kasapoğlu, paraların başka hesaplara aktarıldığına ait  gerekli evraklar ve banka dekontlarıyla olayı gerçekleştiren dolandırıcılar ile kendi rızası dışında para aktarılmasına izin vermesinden dolayı güvenlik açığının bulunduğunu söylediği bankadan şikayetçi oldu.

Daha sonra yaşadığı mağduriyeti,  şikayetlerin toplandığı bir hesaba aktaran Ahmet Kasapoğlu, burada kendisi gibi aynı sorunu yaşadığını öğrendiği çok sayıda vatandaş ile kurdukları whatsapp grubu üzerinden ortak hareket ederek yaşanan sorunun çözülmesi için birlik oldular. 

Hesabında ki bütün birikiminin alındığını ve üzerine birde borçlandığını söyleyen genç adam, şuan dava için avukata bile verecek param kalmadı, tüm birikimim gitti birde üstüne borçlandım, umarım kısa sürede benim gibi Türkiye'deki yüzlerce kişinin mağduriyeti giderilir, bunun için şikayetimizi verdik'' dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.09 15:38 - Son Güncellenme: 2024.05.09 16:12 - FATİH MISIR
A