Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu Bursa İl Başkanlığı hizmete açıldı

Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu Bursa İl Başkanlığı hizmete açıldı

Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu'nun Bursa İl Başkanlığı açılışı gerçekleşti.

2024.01.24 12:46 - Son Güncellenme: 2024.01.24 14:26 - Bursa Bölge - SİMLANUR İNCE
A
Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu Bursa İl Başkanlığı hizmete açıldı

SİMLANUR İNCE - SADİYE GÜRSOY / BURSADA BUGÜN

Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu'nun Bursa İl Başkanlığı, Heykel İnönü Caddesi Kamil Koç İş Merkezi'nde düzenlenen törenle hizmete kazandırıldı. 

Düzenlenen açılış törenine, Şehit Gazi-Sen Konfederasyon Başkanı Tuna Avcı, Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Mikail Duran'ın yanı sıra CHP Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız da katılım gösterdi. 

CHP Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın'ın konuşmasından satır başı şöyle;

Özellikle şehit ve gazilerle ilgili örgütlenmelerde konfederasyon ilk ve tek. İyi çalışmalar olacağını, şehit ve gazi yakınlarının, ailelerinin kamuda sahip çıkılacağına inancımız tam. Anayasa mahkemesi süreci de tamamlanmış. Bundan sonra hem kamu yararına, hem de iyi çalışmalar olacağına inanıyor, başarılar diliyorum. 

Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu Başkanı Tuna Avcı'nın konuşmasından satır başı şöyle; 

Çıkmış olduğumuz bu yolda şehit ve gazi ismini yaşattığımız ilk defa Bursa'da teşkilatlanmamız sonucu açmış olduğumuz İl Başkanlığı'nın açılışındayız. Bizler sizin aileleriniz için, kamuda çalışan arkadaşlarımız adına köprü vazifesi görmek adına buradayız. 2023 yılının Ocak ayı itibarıyla bir senelik bir süre zarfında artık önümüze gelmeyecek şekilde sivil toplum kuruluşları önünde örgütlenmemizde bir sakınca olmadığı kararı verildi. Anayasa mahkemesi önünde serzenişlerimizi dile getirdik. Bundan sonra önümüze bakacağız. Arkadaşlarımızı davet edip, nasıl çalışacağımızı, neler yapabileceğimizi anlatacağız. Bu işin maneviyatını anlatacağız. Ben babamın konuşma sesini unuttum. Ben de bir şehit çocuğuyum. Kamuda çalışan arkadaşlarımıza, bir yere girerken bunu kullanmayacağız. Ben bu oluşuma adım atana kadar 2017 yılına kadar benim şehit çocuğu olduğumdan kimsenin haberi yoktu. 81 ilde teşkilatlanmayı hedefliyoruz. Bizlerin yanında duran, bu dirayeti gösteren siz değerli arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız'ın konuşmasından satır başı şöyle;

Çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Dünyada bizim kadar şehit ve gazisi olan bir toplum yoktur. Ne yazıkki her geçen gün duyduğumuz şehit haberleri ateş düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini dağlıyor. Sivil toplum örgütlerine siyaset yapmayın fakat siyasetçi yetiştirin önerisinde bulunuyorum. İnşallah şehit haberleri de son bulur. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya hazırız. Birlikte projeler yapalım. Sizler projeler yapın. Biz sadece sömestr tatilinde 26 projeye imza atıyoruz. Siz kendinizi unutturmayın. Bize projeler getirin. Her zaman sizlerle beraberiz. Ne mutlu Türküm diyene.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.01.24 12:46 - Son Güncellenme: 2024.01.24 14:26 - SİMLANUR İNCE
A