Davutoğlu'ndan anayasa tepkisi: Mesele Türkiye'yi meşgul etmekse bu oyuna gelmeyiz

Davutoğlu'ndan anayasa tepkisi: Mesele Türkiye'yi meşgul etmekse bu oyuna gelmeyiz

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, partisinin grup toplantısında anayasa tartışmalarına ilişkin konuştu. "Makyaj yapmayalım anayasaya. Getirin anayasanın her şeyini tartışalım açık yüreklilikle." ifadesini kullanan Davutoğlu, "Gündem değiştirmek için ve gündemi oyalamak için bir anayasa değişikliği getirirseniz önce sorarız biz 'elinizdeki anayasaya uyuyor musunuz? Mesele yoksulluğu örtmek, emeklilerin feryadını örtmek ve Türkiye'yi meşgul etmekse bu oyuna gelmeyiz" dedi.

2024.05.08 10:01 - Son Güncellenme: 2024.05.08 14:06 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Davutoğlu'ndan anayasa tepkisi: Mesele Türkiye'yi meşgul etmekse bu oyuna gelmeyiz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet- Gelecek Partisi ortak grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, son zamanlarda tartışılan anayasa gündemine ilişkin "Makyaj yapmayalım anayasaya. Getirin anayasanın her şeyini tartışalım açık yüreklilikle." dedi.

Davutoğlu, "Gündem değiştirmek için ve gündemi oyalamak için bir anayasa değişikliği getirirseniz önce sorarız biz 'elinizdeki anayasaya uyuyor musunuz? Anayasa Mahkemesi ve Anayasa'nın verdiği yetkiye uyuyor musunuz?' Mesele yoksulluğu örtmek, emeklilerin feryadını örtmek ve Türkiye'yi meşgul etmekse bu oyuna gelmeyiz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Davutoğlu, yerel seçimlerin ardından 1 Nisan sabahında herkesin kendi muhasebesini yaptığını belirterek, en büyük mesajın iktidara olduğu için en büyük muhasebeyi de iktidarın yapmasının beklendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında "siyasi yumuşama dönemi başladı" dediğini ifade eden Davutoğlu, "Siyasi yumuşamadan ne kastediliyor bunu konuşmak lazım. Gerçekten iktidarın yaklaşık 8 yıldır acımasızca sürdürdüğü kutuplaştırma, düşmanlaştırma hatta kafirleştirme söylemleri terk mi ediliyor?" diye sordu.

Davutoğlu'nun konuşması şöyle:

"Siyasetin yeni bir çerçeveye oturması gereken günlerden geçiyoruz. 1 Nisan sabahında uyandığımızda herkes kendi muhasebesini yaptı ama en büyük muhasebeyi de iktidarın yapması beklenirdi. Gerçekten bir muhasebe yapıldı mı bilmiyoruz ama bir söz bizi umutlandırdı; sayın Erdoğan çıktı ve dedi ki, 'siyasi yumuşama devri başladı'. İktidarın yaklaşık 8 yıldır acımasızca sürdürdüğü kutuplaştırma hatta kafirleştirme söylemleri terk mi ediliyor? 2002'de yola çıktığınızda stratejik hedefiniz neydi ve bugün Türkiye bu stratejik hedefin neresinde? Hep beraber diyorduk ki 28 Şubat zulmünün getirdiği yasakları kaldıracağız. Ama bu yasak sadece başörtü yasağı değildi. Yasakların basın ve düşünce özgürlüğü üzerinde Demokles'in kılıcı gibi bir baskı devam ediyorsa yasaklar kalktı diyebilir miyiz? İnsanlar düşünce ifade etmekten korkuyorlarsa, kapalı kapılar ardında bile konuşurken telefonlarını dışarıda bırakıyorlarsa yasaklar kalkmış olabilir mi? Ne diyorduk; hortumlamalar, yolsuzluklar bitecek diyorduk peki bugün ne durumda yolsuzluklar? Artık bırakın hortumlama, her yer yolsuzluk.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.08 10:01 - Son Güncellenme: 2024.05.08 14:06 - HABER MERKEZİ
A