TAYAN DAĞLI'LARLA BULUŞTU

TAYAN DAĞLI'LARLA BULUŞTU

DAĞDER'in Danışık Gecesi'ne konuk olan CHP Milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Turhan Tayan, dağ yöresine ilginin bir sevgi bir iddia işi olduğunu belirterek, bakanlık ve milletvekilliği yaptığı dönemlerde o yöreden çıkan milletvekillerinden daha fazla hizmete imza attığını söyledi.

2011.05.04 10:52 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
TAYAN DAĞLI'LARLA BULUŞTU

Beraberinde CHP İl Başkanı Erhan Sevimli, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, milletvekili adayları Aykan Erdemir, Sevil Pamirol ile birlikte DAĞDER'i ziyaret eden Tayan, Dernek Başkanı Erkan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile dağ yöresinin sorunlarını dinledi.

Dağ yöresi insanının yokluk içinde mücadele ederek bir yerlere gelebildiğini dile getiren Turhan Tayan, "Dağ insanı kanaatkardır, itaatkardır" dedi. Bakanlığı ve milletvekilliği dönemlerinde bölgeye ciddi hizmetleri olduğunu, bunu da büyük bir iddia ile söylediğini anlatan Tayan, şunları söyledi:

"Sorunlarınızı, eleştirilerinizi biliyorum. Dağın milletvekili benim diyorum. Dağdan, kendi içinizden çıkmış milletvekilleri kadar hatta birçoğundan daha fazla hizmet vermişimdir. Bunu iddia ile söylüyorum. Bu bir sevgi işidir. Bu bir iddia işidir. Ben bunları yaptım yapmaya da devam edeceğim. Tabii ki dağın temsili çok önemlidir. Eskiden listeleri yaparken öncelikle dağdan, körfezden, batıdan doğudan ve merkez diye beşe bölerdik. 10-11 milletvekili çıkartırdık böyle bir sıralama yapardık. Dağ yöresi vefasız değildir. Dağın hizmetkarlarından birisi de Celal Bayar'dır. Bu bölgenin tarımıyla ilgili İtalya'dan uzman getirip incelemeler yaptırmış, kiraz, çilek ve elma gibi ürünlerin öne çıkartılmasını sağlamış bir devlet adamıdır"

"CEHALETİ YENMEMİZ LAZIM"

Dağ bölgesinin önceliğinin eğitim olduğuna dikkat çeken Turhan Tayan, "Toprağı az, fakir insana yapılacak en önemli şey eğitimdir. Dağı önce eğitimle kalkındırabiliriz. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Cehaleti yenmemiz lazım" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı döneminde en çok okulu Keles'e yaptığını dile getiren Tayan, şöyle devam etti:

"Bir çırpıda Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık'a yaptık. Hepsine çok programlı lise yapıldı. Yöre insanının eğitim almasını sağlamak lazım. Ben Uludağ Üniversitesi'nin kurucularındanım. Sırasıyla İnegöl, Mustafakemalpaşa, İznik, Gemlik ve Karacabey'e de meslek yüksek okul yaptırdık. Yine Keles'te kız öğrenci yurdu olarak hazırladığımız tesis Keles Meslek Yüksek Okulu'nun alt yapısını oluşturdu."

Dağ yöresi insanının bölünmeden birlik içinde olmasını isteyen Tayan, bazı hemşehri derneklerinin hizipler yüzünden dağıldığını anımsattı.

CHP heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren DAĞDER Başkanı Erkan Aydın, ziyaretçileri dağ yöresi müzikleri eşliğinde sahneye davet ederek karşılıklı kaşık oynadılar.
 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.05.04 10:52 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A