Luis Neto: "Kafamızı şampiyonluğa odaklayarak..."

Luis Neto: "Kafamızı şampiyonluğa odaklayarak..."

Fenerbahçe'nin Portekizli savunma oyuncusu Luis Neto, Fenerbahçe TV'ye takımın son durumuyla ilgili olarak bilgi verdi. Şampiyonluk yarışını değerlendiren başarılı oyuncu, Sarı-Lacivertlilerin şampiyonluk yarışının içerisinde yer alacağını söyledi.

2018.01.12 17:03 - Son Güncellenme: 2018.01.12 17:03 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Luis Neto: "Kafamızı şampiyonluğa odaklayarak..."

Luis Neto'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"Sezonun 4.maçında geldim. Maalesef Avrupa Ligi maçlarını kaçırdım. Çok sayıda yeni futbolcu gelmişti. Bunun sıkıntılarını yaşadık. Takımda hem saha içerisinde hem de saha dışarısında işler daha iyi gidiyor diyebilirim. Herkesin çok iyi çalıştığını söyleyebilirim. Ekip artık oturdu, herkes bir birini daha iyi tanıyor. Kafamızı şampiyonluğa odaklayarak, elimizden geleni yaparak ikinci yarıda, ilk yarıda kaybettiğimiz puanlardan daha azını kaybederek şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz."

"Lig yarışı son haftalara kadar sürecektir. Hiçbir takımın puan farkını açarak rahat bir şampiyonluk alacağını düşünmüyorum.4-5 takım bu yarışın içerisinde olacak, Fenerbahçe de bu takımlardan birisi olacak."

Sakatlığıyla ilgili açıklama

"Doktorumuzun söylediğine göre çok ciddi bir sakatlığım yok, ilk maça yetişir miyim bilmiyorum. Kas sakatlığı yaşamak çok rastladığım bir konu değildir."

"Futbola orta saha pozisyonunda başladım, bu yüzden oyun kurmaya çok alışığım. Defansa geçtiğimde bunun faydasını gördüm. Fenerbahçe gibi bir takımda oynayan futbolcuların farklı özellikleri olması gerekiyor."

"Fas ile Portekiz'in Dünya Kupası'nda aynı grupta yer alması bizim için değişik bir his oldu. Nabil Dirar da Fas kadrosunda olacak. Bu tür maçlardan önce çok konuşmak doğru değil ama Portekiz'in maçları kolaylıkla geçeceğini düşünüyorum. Ancak öncelikle biz Fenerbahçe'ye bakalım. Dünya Kupası'nın çok güçlü adayları var, Portekiz de Avrupa Şampiyonası'nı kazandığı için söz sahibi takımlar arasında olacaktır. Bizim de kadromuzda çok iyi isimler var, bu yüzden Dünya Kupası'nın favorileri arasında yerimizi alacağımıza inanıyorum."

"Portekiz'de çok fazla futbol tutkusu var. Bu da gençlerin futbola yönelmesini sağlıyor. Portekiz'in futbolunun gelişmesinde tüm takımların zirve mücadelesinde yer alabilmesinin etkili olduğunu söyleyebilirim."

"Daha önce oynadığım liglere göre kıyaslamak gerekirse, burada gördüğüm futbol tutkusunu başka hiçbir yerde görmedim. Isınmak için sahaya çıktığımızda maç başlamış gibi oluyor. Onun dışında birçok kaliteli futbolcular var. 6-7 tane takım bir birine çok yakın ilerliyor. Deplasmanda oynadığımız maçlar çok zorlu geçiyor, bu da Türkiye liginin kalitesini gösteriyor."

"Portekizliyim diye demiyorum ama Ronaldo'yu şu an Dünya'nın en iyisi olarak değerlendirebilirim. Yaklaşık 9-10 yıldır yüksek performansını sürdürüyor. Neymar, Mbappe ve Coutinho gibi çok yetenekli oyuncuların da ileri zamanda söz sahibi olacağını düşünüyorum."

"İdol olarak Fabio Cannavaro'yu görüyordum. Bunun sebebi; oynadığım pozisyondan dolayı. Kariyerimde kısa bir zaman da olsa İtalya'da oynadım. Orada Maldini ve Cannavaro gibi isimlerin oyun stilini inceleme fırsatım oldu."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.01.12 17:03 - Son Güncellenme: 2018.01.12 17:03 - HABER MERKEZİ
A