KESTEL'E YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

KESTEL'E YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Kestel Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temeli törenle atıldı.

2011.05.25 16:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
KESTEL'E YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Sağlıklı şehirlerin ancak sağlıklı fertlerden oluşabileceğinden hareketle Bursa'nın her köşesine spor tesisleri kazandıran Büyükşehir Belediyesi, spor yatırımlarına Kestel Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu da ekledi. Kestel Belediyesi ve bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi'nce proje çalışmaları tamamlanan yüzme havuzunun temeli yağmura, rağmen törenle atıldı.
Kestel Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Yener Acar ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin batısında ne varsa doğusunda da olacağını söyledi. Bursa'nın ancak ilçeleriyle bir bütün olarak kalkınabileceğini dile getiren Başkan Altepe, ilçelerin de ne eksiği varsa gidermek için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Şehrin şantiyeye döndüğünü hatırlatan Başkan Altepe, yaşanan değişimin birkaç yıl içinde herkes tarafından görüleceğini vurguladı. BUSKİ tarafından Kestel'in alt yapısına 2 yıl içinde 16 milyon TL, asfaltlama çalışmalarına da 5,5 milyon TL harcandığını hatırlatan Başkan Altepe, "Kestel'i şehrin batısı ile sahili ile buluşturacak olan Bursaray hattımızın ihalesini yaptık. Bu dönem programda olmamasına rağmen kentin doğu yakasında oturan vatandaşlarımızın da konforlu ulaşımla tanışması için önümüzdeki günlerde bu büyük yatırımın temelini atacağız. Yine Kestel'e yapılacak olan Bursa Teknik Üniversitesi'nin yeri ile ilgili kararları, Sanayi Sitesi ile ilgili kararları meclisimizden geçirdik. Bu gelen yatırımlarla ilçe ekonomisi kalkınacak, Kestel'de yaşam kalitesi yükselecek. Bunun yanında Kestel'de yüzme havuzu başta olmak üzere spor tesisleri kazandırma çalışmalarımız sürüyor. Hizmet yağmurumuz bundan sonra da sağanak olarak sürecek" diye konuştu.
Özellikle bu dönem Büyükşehir Belediyesi'nden önemli destekler aldıklarını belirten Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, son bir ay içinde çok sayıda tesisi hizmete açtıklarını söyledi. Yüzme havuzunun 2009-2010 yatırım programında olduğunu, ancak kamulaştırma meselesi yüzünden inşaata başlayamadıklarını dile getiren Acar, "Belediyemize ait bu bu yeri büyükşehire tahsis ettik ve başkanımız yüzme havuzu için hemen çalışmaları başlattı. Bugün de temelini atmanın mutluluğunu yanıyoruz. Yine büyükşehirin kamulaştırma desteğiyle kent meydanımızı tamamladık ve geçen hafta hizmete açtık. İlçemize yaptıkları yatırımlar nedeniyle Başkanımız Recep Altepe ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temeli Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından atıldı.
Başkan Altepe ve beraberindekiler daha sonda ise yüzme havuzu inşaatının hemen yanında bulunan ve Kestel Belediyesi tarafından yaptırılan spor tesislerini hizmete açtı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.05.25 16:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A