İnce Hacıbektaş'ta Başbakan'a yüklendi

İnce Hacıbektaş'ta Başbakan'a yüklendi

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde partilileri ile bir araya geldi.

2013.04.17 14:55 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:57 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İnce Hacıbektaş'ta Başbakan'a yüklendi

Hacıbektaş ilçesinde ilk olarak CHP Hacıbektaş İlçe Başkanı Bayram Ayvazoğlu'nu ziyaret eden CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, gündeme ilişkin olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kendilerinin de bu topraklarda barış istediklerini belirten İnce şunları söyledi:
"Kardeşlik istiyoruz, silah olmasın istiyoruz, kan akmasın istiyoruz. Hepimiz bunu istiyor, 75 milyon bunu istiyor. Ama bizim çekincelerimiz var. Sen bir kere adında anlaşamamasın. 'Kürt açılımı' diye başlamısın, sonra 'birlik ve beraberlik projesi' demişsin, sonra 'Demokratik açılım' demişsin en son 'barış süreci' demişsin daha adında anlaşamamışsın. İkincisi bilgi sahibi değil. Ana Muhalefet olarak biz bilmiyoruz, MHP bilmiyor, millet bilmiyor, AKP Milletvekilleri bilmiyor, bakanlar kurulu bilmiyor, Cumhurbaşkanı bilmiyor. 6- 7 kişi biliyor. Başbakan, Abdullah Öcalan, Beşir Atalay, Hakan Fidan, Yalçın Akdoğan ve Efkan Ala. Bunlar biliyor. Bir mektup trafiğidir gidiyor. Hepimiz askerlik yaptık. Yazılan mektup okunduktan sonra üzerine 'er mektubu görülmüştür' diye damga basılır. Mahkumlar için de geçerlidir bu. 'Mahkum mektubu görülmüştür' diye damga basılırdı. Öcalan'ın mektuplarında bu damga var mı? Soruyorum buna cevap veren yok. Bu damgayı bastınız mı kardeşim.? Diyor ki 'Bir TV verdim, jimnastik saatini artırdım' ve bir de diyor 'bunu hayata döndürdüm.' Ya sen kimsin, böyle bir yetkin yok ki. Başbakan olarak sen bir mahkumun şartlarını iyileştirme şansına sahipsen, kötüleştirme şansına da sahipsin demektir. Allah korusun ben düşsem hapse beni mahveder. Ne su, ne gazete ve ne de TV verir. Demek ki sen Öcalan'ın şartlarını iyileştirmişşen, Mustafa Balbay'ın şartlarını da kötüleştiren sensin demek ki. onun suyunu kesip, onu hücreye de attıran sensin demek ki. Başbakanların böyle bir hakkı yok."

'TOPLUMSAL UZLAŞI YOK'

Muharrem İnce, sürdürülen görüşmelere yönelik toplumsal bir uzlaşının mutlak surette sağlanması gerektiğini dile getirerek, "Terör gibi konular, toplumun canını yakan konuda bir uzlaşma arar. Parlemento yüzde 90 ın üzerinde bir temsil kabiliyetine sahip. Yüzde 80'leri bulacak bir uzlaşma lazım. Böyle bir uzlaşma toplumda yok, ama toplumda kaygılar ve kuşkular var. 'Acaba ne verildi, ne pazarlığı yapılıyor, yani bir televizyona bu olmaz. Bundan başka ne verdin diyoruz. bunu söyle, millete yalan söyleme, bu pazarlığı neyin üzerinden yürütüyorsun, başkanlık sistemi pazarlığı mı bu? Sen başımıza diktatör mü olacaksın."

FAZIL SAY KONUSU

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce,daha sonra Hacıbektaş Belediye Başkanı CHP'li Ali Rıza Selmanpakoğlu'nu da makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Burada bir gazetecinin Fazıl Say ile ilgili Başbakanın 'Beni bu konuda meşgul etmeyin' sözlerini hatırlatması üzerine de, "Başbakan Fazıl Say konusunda 'Beni meşgul etmeyin' diyor, Ama kendisi bir şiir okuduğu için girdiği hapishaneden sonra, 14 yıldır bununla meşgul ediyor. Dünya çapındaki bir sanatçıyı beni meşgul etmeyin diyen bir Başbakanı Allah'a havale ediyorum" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 14:55 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:57 - HABER MERKEZİ
A