Film gibi

Film gibi

Rusya'da iki bebek doğumevinde karıştı. Aileler gerçeği 12 yıl sonra DNA testiyle öğrendi. Çocuklarından ayrılamayan aileler şimdi alacakları tazminatla birbirine komşu iki ev yapıp hep beraber yaşayacaklar.

2011.11.02 08:19 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Film gibi

Rusya'nın Kopeysk kasabasında 1999'da doğan Anya ve Irina, doğumevindeki hata sonucu farklı annelere teslim edildi. Skandal 12 yıl sonra ortaya çıktı. Kızları Irina'nın kendisine hiç benzemediğini söyleyen koca, eşi Yuliya Belyayeva'dan boşandıktan sonra nafaka ödemeyi reddedince çift yine mahkemelik oldu. DNA testinde baba haklı çıktı. Irina'nın DNA'sının annesi ile de uyuşmadığı görülünce sorun büyüdü. Doğumevinde yapılan araştırmada Irina ile aynı gün, başka bir ailenin kız çocuğu Anya'nın da dünyaya geldiği anlaşıldı. İkinci DNA testi, Anya'nın gerçek annesinin Yuliya Belyayeva olduğunu kanıtladı.

Komşu olacaklar

Bu bulgu üzerine iki aile birlikte dava açıp doğumevinden 5'er milyon ruble (300 bin lira) tazminat istediler. Mahkeme, ailelere 3'er milyon ruble (180 bin lira) tazminat ödenmesine hükmetti.  Doğumevi parayı ödeyemeyince, mahkeme tazminatı yerel yönetimin ödemesini emretti. Şimdi iki aile bu parayla ortak bir arsa alıp iki komşu ev yaparak, kızlarının yaşadığı travmayı aşmaya çalışacak. Babalardan birinin Müslüman bir Tacik, diğerinin Ortodoks bir Rus olduğu, dini geleneklere göre yetiştirilen çocukların aile değiştirmesinin yeni sorunlar yaratacağı belirtildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.11.02 08:19 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A