Engelsiz yaşam!

Engelsiz yaşam!

SİNOP'ta geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan emekli sınıf öğretmeni 63 yaşındaki Sami Cihan, evinin birinci katının balkonuna yaptırdığı asansör ile hayatını kolaylaştırdı.

2013.05.02 11:04 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:04 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Engelsiz yaşam!

 


Sami Cihan, 27 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felç olup tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamaya başladı.

Ancak hayata hiçbir zaman küsmeyen, yılmadan mücadelesini sürdüren evli ve 4 çocuk babası Cihan, oturduğu apartmanın asansörüne tekerlekli sandalyesinin sığmaması üzerine, birinci kattaki evinin balkonuna asansör sistemi kurdurdu.

Her gün balkondan sokağa inen Sami Cihan, yaşama sevinci ve azmiyle de herkese örnek oluyor. Emekli olduktan sonra arıcılık işiyle uğraşan Sami Cihan, "Ben kazadan sonra umudumu hiçbir zaman yitirmedim. Yaşamak her şeye rağmen çok güzel bir duygu. Ben hiçbir zaman kendimi bir engelli olarak görmedim. Kazadan sonra nasıl daha rahat yaşayabilirim diye düşündüm. Kendime ait özel düzenekler yaptım. Dairenin asansörüne engelli aracım sığmadığı için kendime ait bir düzenek yaptırdım. Balkonuma yaptırdığım asansör sistemi ile hergün kolaylıkla sokağa çıkıp akşam eve dönebiliyorum. Felç geçirdim ama bu felci ben kendi beynimde yendim. Her işte de başarı sağlıyorum" dedi.

Sami Cihan, kendine ait özel otomobiyle her gün bal üretimi için arılarının yanına gittiğini söyledi. Cihan, "Hiç boş vaktim olmuyor. Sürekli hayatın içindeyim. Bu da yaşama azmimi ve sevincimi artırıyor" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 11:04 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:04 - HABER MERKEZİ
A