CHP'den Başbakan'a kimi kandırıyorsunuz?

CHP'den Başbakan'a kimi kandırıyorsunuz?

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, "Başbakan çocuğu askerde olan muhtaç aileye askerlik süresi boyunca ayda 250 lira maaş bağlatacağını söyledi. Bunu sanki Amerika'ya yeniden keşfetmiş gibi lanse etmeye çalıştı. Oysa bu zaten vardı" dedi.

2013.04.17 20:06 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:07 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP'den Başbakan'a kimi kandırıyorsunuz?

TBMM'de CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile birlikte düzenlediği basın toplantısına Anayasa'nın 61. Maddesini okuyarak başlayan CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, "Bugüne kadar AK Parti iktidarı acaba Anayasa'nın 61. Maddesi'nde belirtilen hususları yetirince yerine getirdi mi, bir sosyal devlet olma ilkesinin gereklerini yerine getirdi mi? Getirmediğini görüyoruz. Geçtiğimiz Salı günü AK Parti Grup Toplantısı'nda Sayın Başbakan bir açıklama yaptı. Çocuğu askerde olan muhtaç aileye askerlik süresi boyunca ayda 250 lira maaş bağlatacağını söyledi. Bunu sanki Amerika'ya yeniden keşfetmiş gibi lanse etmeye çalıştı. Oysa bu yasa 1941 yılında çıkmış, 4019 sayılı Yasa ile zaten var. Yıllardır uygulanan bir sistem. Fakir ve muhtaç olup oğlu askere giderse, muhtaç asker ailelerine yardım adı altında zaten yapılıyor. Kimi kandırıyoruz, kime bunu yutturmaya çalışıyoruz. Zaten yıllardır uygulanan bir hüküm ama yeniymiş gibi yutturuluyor" diye konuştu.

Yasanın yaklaşık 72 yıldır uygulandığını belirten CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise "Başbakan, 1994-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de bu uygulanıyor. Başbakan grup toplantısında sanki yeni yapılıyormuş gibi açıklamada bulundu. Sayın Başbakan Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bu yardımı yapmamışsa görevini ihmal etmiş demektir. Ödendiyse yaptığı işlemden haberi yok demektir" şeklinde konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.17 20:06 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:07 - HABER MERKEZİ
A