'Mahallemde Neler Oluyor?' programının bu haftaki durağı Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ne bağlı Fethiye Mahallesi oldu. Mahalle Muhtarı Sebahattin Kelebekler, Fethiye Mahallesi'ne doğrudan bir ulaşım sağlanamamasının en büyük sorunları olduğunu ifade etti. Mahallelinin ise sosyal donatı alanlarının iyileştirilmesi gibi talepleri var.
MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN
'Mahallemde Neler Oluyor?' programı, bu hafta Fethiye Mahallesi'nde konuk oldu. Mahalle Muhtarı Sebahattin Kelebekler, mahalle hakkında bilgi verirken, en büyük sorunları olarak nitelendirdiği mahalleye ulaşım sorunun çözülmesini talep etti.
"FETHİYE MAHALLESİ'NE GİRİŞ YOK"
Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde bulunan Fethiye Mahallesi hakkında bilgi veren Muhtar Sebahattin Kelebekler, "Mahallemiz, 1893 yıllarında Bulgaristan'dan göçenlerin, 16 hanelik bir kafile ile kurulmuş bir yer. Ben o dönem ilk gelen ailelerden birinin kuşağıyım. Başlıca sorunlarımızdan biri ulaşımla ilgiliydi. Otobüs terminaline giden otobüs sıkıntımız vardı. Terminale gitmek isteyen insanlarımız çok sıkıntı yaşıyordu. Öncelik olarak bu konun üzerine gittik ve bu sorunu çözdük. Seçim döneminde mahallemizin sorunlarının olduğu bir broşür bastırdık ve vatandaşlarımıza sorunların farkında olduğumuz mesajını verdik.
Mahallemizle ilgili tüm sorunları çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz. Sadece mahallemizin bir türlü çözülemeyen giriş güzergâhı problemini çözemedik. 2008 yılında raylı sistem buradan geçerken, mahallenin resmi girişi kapatıldı. Mahallemize bir viyadük yapılması planlanıyordu ancak kimler tarafından engellendiyse, yapılması gereken viyadük yapılamadı. Şuanda da Fethiye Mahallesi'nin resmi bir girişi yok. Mahallede oturan insanlar, burayı tarif ederken çok zorlanıyorlar. Büyükşehir ve ilçe belediyemizle de herhangi bir sıkıntımız yok. Ben sırası geldiğinde bu sorunumuzun çözüleceğine de inanıyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, durumu biliyor ve konuya kendisi de duyarlı. Her toplantımızda konuyu dile getiriyoruz ve o da buna çözüm arıyor. Ancak, şuana kadar bu talebimiz gerçekleşmedi. Fethiye Mahallesi'nde 100 kişiye 'Mahallenin sorunu ne?' diye sorun. Hepsi sizlere 'Mahalleye giriş problemimiz var' diyecektir. Başka da bir şey demeyecektir" ifadelerini kullandı.
"FETHİYE MAHALLESİ YÜZDE 98 DOLULUK ORANINA ULAŞTI"
Fethiye Mahallesi, bitişik nizam bir mahalledir. Böyle olunca otoparklar yetersiz oluyor. Bu durumun ruhsat aşamasında aşılması gerekiyor. Yapılan bir binada 30 daire varsa, bana göre 45 araca yetecek bir alanı olması lazım. Çünkü çoğu ailenin artık 2 aracı var. Ancak, bizde tam tersi oluyor. 30 dairelik bir binanın içine 17 araç girebiliyor. Bunun sonucunda da bütün araçlar yollarda duruyor. Trafik sıkışıyor.
Perşembe günleri, pazarın kurulduğu zamanlar hariç Pazar yerimizi otopark olarak kullanılabiliyor. Herkes aracını kapısının önünde istiyor ancak o da mümkün değil. Bu tarz durumlar kargaşa yol açabiliyor. Nilüfer İlçesi'ne bağlıFethiye Mahallesi, gelişmekte olan bir mahalle diyebiliriz. Mahallemiz yüzde 98 doluluk oranına ulaştı. Alışveriş merkezlerine, işlek bulvarlara, sanayiye, metro istasyonlarına yakın olduğumuz için mahallemiz tercih sebebi haline geliyor. Bu da emlak fiyatlarında yükselişi devamında getiriyor. Ancak, mahalle sakinleri bu durumdan rahatsız olmadı. Bu yükseliş beraberinde göç kalitesini de beraberinde getirdi. Mahallenin merkezinde büyük bir Çamlık Parkımız var. Mahallemizin ileri gelenlerinden Şükrü Nail Gündoğdu'nun emekleriyle yapılan bir park. Pazar yerini yanı başında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı güzel bir spor kompleksimiz var. İçinde yüzme havuzu da var. Fethiye Spor Kulübümüz var.
Bursa'nın Fethiye Mahallesi'nde yaşayan insanlar, mutlu ve huzurludur. Mahalleye gelen bir daha kolay kolay buradan çıkmaz. Nilüfer'deyseniz 1, Fethiye'deyseniz 3 kere gülümseyin.
"FETHİYE MAHALLESİ KALİTELİ GÖÇ ALDI"
Fethiye Mahallesi sakinlerinden Aysun Gül, "Fethiye Mahallesi çok göç aldığından dolayı özellikle de ulaşım sorunu yaşıyoruz. Caddelerimiz dar ve otopark sorunu yaşıyoruz. En büyük sorunlarımızdan biri mahallenin ana bir girişinin olmamasıdır. Bundan önceki dönemde ki muhtarımızda bu konu üzerinde çok çalışıyordu. Şimdiki muhtarımızda aktif bir muhtar. Umarım bu sorunumuz çözüme kavuşur. Mahallemiz son dönemde daha kalifiye bir göç aldı. Fethiye Mahallesi, Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nin en büyük mahallelerinden biridir.
Otobüs hatlarının daha sık olmasını istedik ancak, müşteri yetersiz olduğu söylenerek kabul görmedi. Park ve bahçelerimiz güzel. Bitişik nizamda olan mahallemiz de çocuklar için kısıtlı alanlar var. Muhtarımızdan memnunuz ve güzel hizmet alıyoruz. Mahallemiz olaysız ve huzurlu bir mahalledir" diye konuştu.
"FETHİYE BURSA'NIN EN GÜZEL MAHALLESİDİR"
20 yıldır Fethiye Mahallesi'nde ikamet eden Galip Aslan, " Bursa'nın en güzel mahallesi Fethiye mahallesidir. Mahalleye giriş yapmak için birkaç mahalleden geçerek geliyoruz. Belediyeler zamanında müteahhitlere altı otopark olacak diye vermiş ancak, zamanla otoparklar doldurulmuş. Daire, dükkan, işletme ve depo haline geliyor. Diğer donatı alanlarından memnunuz. Fethiye'ye şehir merkezinden gelen bir adamın burayı bulma şansı yok" dedi.
"OTOPARK YETERSİZ"
Mahalle sakinlerinden Özkan İnan ise, "Genel olarak mahallemizden memnunuz. Muhtarımız her zaman bize yardımcı oluyor. ATM eksikliği var. Tüm bankaların ATM'si olsa daha iyi olabilir. 2 tane parkımız var. İdare ediyor diyebiliriz. Ara yollarda araç fazlalığı var ve otopark sayısı da çok az. Yapılan Pazar yerinin altına araçlar koyuluyor ancak yine de yetmiyor. Yeni yapılan binaların altında da pek otopark yok" ifadelerini kullandı.
Bursa Bölge, 2023.06.14 10:00