Bursa'dan önemli adım

Bursa'dan önemli adım

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), Türkiye'nin ve Bursa'nın termal ve medikal tedavi imkanlarını tanıtmak için uluslararası sempozyum düzenliyor.

2013.10.14 12:23 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'dan önemli adım


BUSAT'ın Berlin'de kurulu Alman-Türk Sağlık Forumu ile birlikte düzenleyeceği "Alman ve Türk Sağlık Sempozyumu", 18 Ekim 2013 tarihinde Bursa'da yapılcak. Seminerde ilgili bilgi veren BUSAT Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, "Son yıllarda önemli bir gündem maddesi oluşturan sağlık turizmi konusunda yurt dışındaki partnerlerimize Türkiye'nin ve Bursa'nın şu an geldiği termal ve medikal tedavi imkanlarını tanıtmak maksadıyla Bursa'da uluslararası bir sempozyum düzenliyoruz. Sağlık turizminin katma değeri çok yüksek. Bursa'nın medikal ve termal turizmde kat ettiği mesafeyi biz Alman partnerlerimize anlatacağız. Almanya'dan gelen Alman-Türk Sağlık Fonu temsilcileri bize Almanya'daki Türk vatandaşlarına sunulan sağlık hizmetlerinin ve Alman vatandaşlarının Türkiye'de aldıkları sağlık hizmetleriyle ilgili birkaç sunum yapacak. Sempozyumun sonunda eski parlamento başkanının katılacağı bir toplantıyla mevcut durumu nasıl daha geliştirebileceğimizi tartışacağız. Türk ve Alman tarafının imkan ve kabiliyetlerini özetleyen bir panel tarzında toplantımız olacak. Biz Bursa Sağlık Turizm Derneği olarak Bursa'nın tanıtımı için bugüne kadar yaptığımız faaliyetlere önemli bir halka daha eklemiş oluyoruz" dedi.

Arap destinasyonunın önemli bir destinasyon olduğunu anlatan Yurdakoş, "Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini ziyaret ettiğimizde gördük ki, onların çok gelişmiş sistemleri var. Ancak sağlık hizmeti almak için bu ülkelerin vatandaşları çok zorlanmakta. Kamu sigortaları kanalıyla alacakları sağlık hizmetleri için çok üzün süre beklemekteler. Bir MR çektirmek için ortalama iki ay bekliyorlar. Türkiye'de bu ertesi gün çekilebiliyor. Bir kalp ameliyatı olmak için bu saydığım Avrupa ülkelerinden birçoğunda en az altı ay ve sekiz ay gibi bekleme mecburiyeti var. Bunu aşıp çok özel şartlarla bu hizmeti alma şansları var. Kendi memleketlerinde ve komşu ülkelerde sağlık hizmeti Türkiye'den sekiz on katı yüksek. Yaşlanan Avrupa'da sosyal güvenlik kurumlarının içinde bulunduğu ekonomik şartları düşünürsek, ülkemiz çok büyük avantaja sahip. Orta vadede bu saydığım ülkelerden ülkemize ve Bursa'ya hasta gelmesini bekliyoruz. Elimizdeki imkan ve kabiliyetleri onlara anlatabilmemiz lazım" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.14 12:23 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:24 - HABER MERKEZİ
A