Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaprağı yenen sebzelerde kalıntıyla mücadele kapsamında biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulamalarını titizlikle sürdürüyor. "Yeşilliğe Özen, Sofrada Güven" projesiyle tarımsal üretimde ilaç kalıntısını önleyerek sofralara güvenilir gıda sunulması hedefleniyor. Proje kapsamında Orhangazi'deki bir marul serasında hasat töreni düzenlendi.
FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2022 yılında başlatılan Kalıntı Eylem Planı çalışmaları, marul, maydanoz, ıspanak, roka ve tere gibi yaprağı yenen sebzelerde tavsiye dışı ilaç kullanımını önlemeyi amaçlıyor. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün finanse ettiği proje kapsamında Bursa'da Kestel ve Orhangazi ilçelerinde toplam 16 dekarlık alanda uygulamalar gerçekleştirildi. Biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleriyle üretilen kalıntısız sebzeler, çevre dostu tarımı teşvik ederken tüketicilere de sağlıklı ürünler sunuyor. Proje kapsamında Orhangazi'de üretici Özlem Tetik'e ait serada yetiştirilen marulların hasat etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü yetkilileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ile bölgedeki üreticiler katıldı.
DESTEK ÇAĞRISI
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulamalarını yaygınlaştırarak hem üreticileri hem de tüketicileri bilinçlendirmeye devam edecek. Bursa'da kalıntısız sebze üretiminin artırılması için biyoteknik yöntemlerin yaygınlaştırılması büyük önem taşıyor. Yetkililer, çiftçilerin bilinçlendirilmesi, biyolojik mücadele desteklerinin artırılması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Bursa Bölge, 2025.03.01 00:21