Alinur Aktaş'tan belediyenin kalan borçlarına dair açıklama

Alinur Aktaş'tan belediyenin kalan borçlarına dair açıklama

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şu ana kadar tespit edilen borcunun 25 milyar olduğunu açıkladı. Önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş iddialara dair basın açıklamasında bulundu.

2024.05.08 14:16 - Son Güncellenme: 2024.05.08 15:49 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Alinur Aktaş'tan belediyenin kalan borçlarına dair açıklama

CEREN SÜMBÜL - MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dün Merinos'ta gerçekleştirdiği basın toplantısında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şu ana kadar tespit edilen borcunun 25 milyar olduğunu açıkladı. Önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda iddialara dair basın açıklaması gerçekleştirdi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Biz isterdik ki güzel Bursa'mızın adı güzel projelerle, yatırımlarla anılsın. Ama maalesef Bursa'mız adam kayırmacılığı ve aile belediyeciliği ile anılmaya başlandı. Aslında biz başkanı çok iyi tanıyorduk kendi belediye döneminden şimdi bütün Türkiye tanıdı.

Birkaç haftadır süren eş dost akraba atamalarını, sayın Bozbey'in kendi yeğenini atamasıyla tüm Türkiye öğrenmiş oldu. Geri adım atarken bile doğru ifadeler kullanılmaması kendi yandaş medyasında bile isyan eder hale geldi.

"MAL VARLIĞI HALEN PAYLAŞILMADI, KAMUOYUNA PAYLAŞMASINI İSTİYORUZ"

Mesele aslında sadece isimlerle sınırlı değil aslında. Başta da ifade etmiş olduğum biz Büyükşehir Belediye Başkanı'nı iyi tanıyoruz. Nilüfer Belediyesi'ndeki tırnak içerisinde çok soru işaretli, icraatlarından biliyoruz. Sayın Bozbey Büyükşehir Belediyesi'ni aile şirketiyle bir yönetmeye kalktığı her alanda biz karşısında olacağız. Buradan yine bir çağrıda bulunuyoruz. Türkiye'nin diğer büyük şehirlerinde, belediye başkanları mal varlıklarını öyle ya da böyle kamuoyuyla paylaştılar. 20 belediye başkanlığı yapmış, başka bir işi olmayan birisi, Sayın Bozbey seçim döneminde paylaşmaktan bunu imtina etti ve hala ısrar ediyor. Seçilince paylaşılır diye bekledik. Hala öyle bir şey olmadı. Sayın Bozbey'in valiliğe verdim dediği bilgiyi kamuoyuna da arz etmesini istiyoruz. Çünkü 20 belediye başkanlığı yapan birisinden bu tür bilgilendirme kamuoyunun en doğal hakkıdır.

"CUMHUR İTTİFAKINA TEŞEKKÜR BEKLEDİK"

Sormak istemiyoruz ama bir an önce hem kendisinin hem de başkanı eşinin olmuş olduğu vakfın ve yönetim kurulu üyelerinin mal beyanlarını da biz bekliyoruz. Tabii bu rezaletler ortaya çıkınca sayın Bozbey dün büyük bir telaş içinde basın açıklaması yaptı belki ama bu toplantının bir suçluluk psikolojisiyle olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu çarpıtmalarla veya hedefleri başka tarafa çekmek de kamuoyunun ben kandırılmayacağını düşünüyorum. Bir de şu hususları belirtmekte fayda var; seçim sonuçları belli olduktan sonraki biliyorsunuz milletimiz, büyükşehir meclisinde büyük çoğunluğu bize verdi. Bu aynı zamanda bizim burada kontrol görevimiz olduğu yapılacak icraatları denetlememizle alakalı bir görevimiz var. Ama biz seçim sonuçları ilan edildikten sonra ilk beyanatımızda dedik ki Bursamızın hayrına olan hemşehrilerimizin faydasına olacak her türlü kararı destekleyeceğimizi ve yardımcı olacağımızı söyledik. Kendisini seçim döneminde su indirimiyle alakalı vermiş olduğu bir sözü vardı. Biz de bunu hemşehrilerimizin desteğine, bunun ihtiyacına, daha doğrusu hemşerilerimizin faydasına olacağını düşündüğümüzden dolayı destek verdik. Cumhur ittifakına bir teşekkürü bekledik.

"ATATÜRK SPOR SALONUNU TAMAMLAYABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Birkaç günden beri temelini atmış olduğumuz Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun daha fazla büyütülmesi gerekçesiyle durdurulduğunu gördük. Ben iddia ediyorum ki o büyütmeyle beraber kendileri bu dönemin sonuna kadar bile tamamlayabileceklerini zannetmiyorum. Bir projenin iptali ve tekrardan yapılması artacak maliyet kaleminin ne derece olduğunun farkında değildirler diye düşünüyorum. Seçim döneminde kendileri Hamitler çöplüğünü kapatıp bir başka çözüm yolu bulacaklarını söylemişlerdi. Siz vatandaşa söz vermiş olduğunuz Hamitler çöplüğünü kapatabilmeniz için bir katı atık entegre tesisine ihtiyacınız var. Durdurduğunuz an bu işler sabit kalacak. Bursa'nın bir vizyon projesi önce vatandaşlarımıza verilen söz olan Hamitler çöplüğünün kapatılması bakalım nasıl kapatacaklar?

"ANAHTARI KAPININ ALTINA BIRAKIN, BİZ DEVAM EDERİZ"

Belediye başkanının bütçesini bilmediği bir belediye başkan adaylığı süreci mi söz konusu? Çünkü hiçbir belediye başkanı bütçesini bilmediği veya bütçesiyle alakalı öngöremediği bir şeylerin vaadinde bulunamaz. Siz bu vaatleri bütçeye bakmadan söylediyseniz o zaman zaten en başta yanlış tarafta başladık demektir. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte hiçbir gizlisi saklısı olmayan, ya buraları resmi bir kurumdur. Resmi beyanda aykırı bir beyan bulunamaz. Yanlış bilgi veremezsiniz. Bu bütçe faaliyetlerine bunlar bu kadar görüşülmüşken, ortadayken başka beyanlarda bulunmak hoş olmasa gerek. Tam bunun başarısızlığa kılıf aramaya daha ilk aydan başlanmış olduğunu düşünüyorum. Art niyet olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız demişti, yönetemeyeceğini düşünüyorsanız, anahtarı kapının altına bırakın, biz devam ederiz.

Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Bu süreçte benim böyle bir basın açıklama yapma gibi bir niyetim yoktu. 25 milyar borç gibi başlıklarla bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben başta verilen sözlerin takipçisi olacağımı söylemek isterim.

Mazbatını geç aldığını söyleyen Bozbey, acaba 1 günlük gecikme Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde nasıl bir tahribat oluşturdu? Bütün arkadaşlarımız çarşamba ya da perşembe günü mazbatalarını aldılar. Kendisi de cuma günü aldı. Mazbatasını dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili başına aldığını söyleyen bu kişi herhalde bir belediye başkanının cumartesi pazarının veya bayram tatilinin olmadığının farkında değil.

"İNDİRİMİ NİYE YAPTINIZ?"

Mustafa Bozbey dersine iyi çalışmamış gerçekten çok üzüldüm. Alinur Aktaş'ı eleştirebilirsiniz ama Alinur Aktaş'ın en güçlü olduğu alan personel, araç ve mali yönetimdir. Bu konuda birçok ödül aldı Bursa Büyükşehir Belediyesi. Suya yüzde yirmi beş indirim yapacağını vaat eden belediye başkanı ilk mecliste bunun kararını aldı. Şunu unutmayın ki, AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız, sayın il başkanımızın başkanlığında bilhassa bu konuya destek verdiler. Bir taraftan da bir milyarlık kredi alma imkanı verdi ve şimdi de batık bir belediyeden vurmaya çalışıyor. O zaman bu indirimi niye yaptınız?

"BELEDİYENİN NET BORCU"

Belediyenin net borcu 1 milyar 590 milyon 948 bin liradır. BURULAŞ şirketi hariç diğer şirketlerde hiçbir sıkıntının olmadığını aksine kasalarında paranın bulunduğunu buradan ifade etmek istiyorum.

Belediyeyi devir aldığımda 1.37 olan borcun, bıraktığımda 0.44 katı olduğunu da tekrardan olduğunu ifade etmek istiyorum. Yapılan tamamen algı ve iftiradır. Bu tablo yeni hizmetlerin önüne engel olabilir mi? Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ayrıca BUSKİ ve tüm şirketlerimizde bizim dönemimizde planlanmış, satışa hazır gayrimenkul var.

Umarım mevcut başkanlık görevi süresi sonrası en az benimki kadar gerek bütçe gerekse ortaya koyulan hizmetler açısından gurur duyulacak bir tablo ortaya koyar.

Bu millet sizden acil kentsel dönüşüm bekliyor.

"KİMİN NE ALDIĞINI İNCELEYEBİLİRSİNİZ"

Mustafa Bozbey, Türkiye genelinde kendisine yapılan tepkilere yönelik algı çalışmasını fena kaçırmış. Sosyal yardımlarla alakalı kimin ne aldığını inceleyebiliriz. Bağış yapanlar belli. Bütün bilgiler var. Tüm bağışçıların ve müracaat sahipleriyle bu kazananların incelenebileceği işleyiş vardır. Ben Sayın Başkanıma, partili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Burada özellikle altını çizmek istediğimiz konu Mustafa Bozbey'in sosyal yardım ve burslarla ilgili sürekli olarak gerçek ihtiyaç sahibi söylemini kullanması bu söylem ile gerek Bursa'da sosyal yardım kazanan vatandaşlarımızı töhmet altında bırakıyor. Öğrenci burslarında KDV falan ödendiği yok. Bu Cumhurbaşkanlığı kararıyla belediyenin ve üç şirketin ortak olduğu Türkiye'nin en adil, en şeffaflıklarına göre öğrencilere burs sağlayan resmi bir kurumdur.

Bakarsalar bizim milli bayramlara ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bakış açımızın ne olduğunu çok iyi anlar.

"İSTEDİĞİ HER ORTAMDA BİLGİ VEREBİLİRİM"

Açıklamalarında bir ayın sonunda verilerin yüzde altmışına ulaştığını, tam anlamıyla belediyenin verilerini altı ayda hakim olacağını belirtmiş. Hususlar varsa bu kızgınlığına, yaptığı bunca iftiraya ve yalana rağmen, bak tüm samimiyetimle söylüyorum; biz kendisine altı ayı altı saatte tüm bilgileri izah edebiliriz. İstediği her ortamda bilgi verebilirim. Basının falan da bilmesine gerek yok. Ben Bursalılara bir borcum olarak düşünüyorum. Onun kara kaşına kara gözünden dolayı değil.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.08 14:16 - Son Güncellenme: 2024.05.08 15:49 - CEREN SÜMBÜL
A