Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvası heyecanı Bursa'da başlıyor

Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvası heyecanı Bursa'da başlıyor

Rahat erişilebilir konumu, tenis tutkusuna yaraşır konforlu ve dinamik detayları ile "tenis kulübü" anlayışını değiştiren PodyumTenis Kulübü ev sahipliğinde, Türkiye Tenis Federasyonu ve Uludağ İçecek A.Ş. işbirliği ile düzenlenen 2. Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvası'nın basın toplantısı gerçekleşti.

2019.04.24 21:18 - Son Güncellenme: 2019.04.24 21:19 - Spor
A
Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvası heyecanı Bursa'da başlıyor

Geçtiğimiz sene ilki gerçekleşen ve gelenekselleşen, bu sezon Türkiye'de düzenlenen 25 Bin TL seviyesindeki TTF turnuvalarından biri olan Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvası Bursa Podyum Tenis Kulübü'nde başlıyor. 27 Nisan'da eleme maçlarıyla birlikte açılışı gerçekleşecek turnuvaya Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 250 sporcu katılıyor.

Gerçekleştirilen basın toplantısına Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ve Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, PodyumPark Genel Müdürü Ahmet İnsel, Podyum Tenis Akademisi Baş Antrenörü Hasan Ataç ve Tenis İl Temsilcisi Göksel Yenigün katıldı.

Toplantının açılış konuşmasına babaları Prof.Dr Ayhan Kızıl'ın spora ve sanata ne denli kıymet verdiğini anlatarak başlayan Ömer Kızıl; dönemin Bursa Belediye Başkanı Erdem Saker ve Prof.Dr Ayhan Kızıl'ın çabaları ile kurulan Bursa Senfoni Orkestrası ve Uludağ Üniversitesi tenis kortları ile başlayan spora ve sanata olan özenli desteklerinin daha da artarak devam edeceğini belirtti.

"Babamın aramızdan ayrılışının 4. yılında adını yaşatmak adına başlattığımız ve bu yıl 2. kez gerçekleşecek Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvası'nı giderek gelenekselleştirmek ve ulusal anlamda her yerden katılımcı alacak hale getirmek konusunda da kararlıyız."

"Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvası'nı daha geniş kitlelere duyurmak adına, tarih netleşir netleşmez ulusal radyo ve sosyal medya aracılığı ile tanıtımlara başladık. Geçen sene 100 civarı sporcu ile gerçekleşen turnuvada an itibari ile 220 sporcuya ulaşıldı. 26 Nisan Cuma gününe kadar da başvuru süreci devam etmekte olup, 250 sporcuya ulaşacağımızı öngörüyoruz. 45 sporcunun çevre illerden katılıyor olması bizleri ayrıca yüreklendirdi. Konu spor da olsa; bu kapsamda gerçekleşen her turnuva kent tanıtımına da ayrıca büyük katkı sağlamaktadır. Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvası, her yıl daha da büyüyen sporcu katılımı ile Bursa Senfoni Orkestrası gibi bir marka haline gelecektir diyen Ömer Kızıl ayrıca; "Babam Prof. Dr. Ayhan Kızıl bizlere çok kıymetli bir isim bıraktı, biz de çocukları olarak onun adımlarını attığı alanlarda, o kıymetli ismi hakkettiği şekilde yaşatmaya devam ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

PodyumPark Genel Müdürü Ahmet İnsel ise, turnuvaya ait rakamları açıklayarak bu sene 214 katılımcı ile Bursa'daki turnuvalar içinde bir rekora imza atıldığını belirtti. Podyum Tenis Kulübü hakkında da kısa bilgi veren İnsel, "Podyum Tenis Kulübü olarak bu sene 5. yılımızı dolduruyoruz. 5 yılda ne yaptık diye soracak olursak 20 öğrenciyle başlayan yolculuğumuz şu anda 350 kişiye ulaştı. 5 yıl önce başlayan çocuklarımız şu anda ulusal ve uluslararası turnuvalarda çok iyi ödüller almaya başladılar en son geçen hafta Sırbistan'da 7 tane öğrencimiz uluslararası turnuvaya katıldılar, yetişkinlerde de geçtiğimiz günlerde Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Senior Takımlar Şampiyonası'nda Podyum Tenis Kulübü olarak +45 yaş erkekler kategorisinde 2. olduk ki; bu da Bursa'ya gelen bu kategorideki ilk ödüldür. Bundan sonra çok daha iyi ödüllerle Bursa'ya döneceğiz." dedi ve böylesine önemli bir turnuvanın ev sahibi olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Bursa Tenis İl Temsilcisi Göksel Yenigün ise, "Bursa'da tenisin kalbi Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvası ile yine Podyum Tenis Kulübü'nde atacak. Katılım bu sene gerçekten çok yükseldi. Şehir dışından 50 ye yakın tenisçimiz katılıyor. Bu anlamda tenise verilen değer ile turnuvada pay sahibi tüm yönetici ve destekçilere teşekkür ediyorum" dedi.

Podyum Tenis Akademisi Baş Antrenörü Hasan Ataç, Bursa'nın son yıllarda tüm spor federasyonlarının ve organizasyonların merkezi haline geldiğine dikkat çekti. Bursa'nın artık spor kenti olduğunu vurgulayan Ataç; "Bursa'daki tenisin temel taşlarından Erdem Saker ve Ayhan Kızıl birlikte çok şey yaptılar, birlikte çok tenis oynadılar, bizlerin görevi de Ayhan Kızıl'ın bırakmış olduğu spor aşkını gençlere aşılamak, bilmeyenlere duyurmak ve daha fazla kitlelere ulaşıp bu sporun yayılmasını ve sağlıklı güzel ortamlarda tenis oynanmasını sağlamaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Bir dönem Uludağ Üniversitesi'nde rektörlük yapan ve 2015 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına ailesi tarafından organize edilen turnuva, nefesleri kesen maçlara sahne olacak. Podyum Tenis Kortları'nda 27 Nisan'da başlayacak ve 5 Mayıs'ta final maçları ile tamamlanacak organizasyonda ödüller sahiplerini bulacak.

2015 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına organize edilen Ulusal Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Tenis Turnuvasında sporcular 27 kategoride yarışacak.

 Kategoriler;

Yeni Başlayan Tek Kadınlar

Yeni Başlayan Tek Erkekler

Tek Kadınlar: 25+, 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+

Çift Kadınlar: 35+, 45+, 55+

Tek Erkekler: 25+, 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+

Çift Erkekler: 35+, 45+, 55+

Karışık Çiftler: 25+, 35+, 45+

Prof. Dr. Ayhan Kızıl

(1937-2015)

Prof. Dr. Ayhan Kızıl üçüncü rektör olarak görev aldığı Uludağ Üniversitesi'nde; genel cerrah, anabilim dalı başkanı, başhekim ve dekan olarak uzun yıllar görev aldı. Çok yönlü bir insan olan Prof. Dr. Ayhan Kızıl, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın ve Bursa Filarmoni Derneği kurucu başkanı olarak Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın ve Bursa Filarmoni Derneği kurucu başkanı olarak Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın kurulmasına da destek oldu.

Başkanlığını yaptığı Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile lisesi olmayan dağ köylerinde kızlarımız için eğitim olanağı sağladı. Eğitime ve sanata yaptığı hizmetlerle ön plana çıkan Prof. Dr. Ayhan Kızıl sporun gelişmesi için de birçok faaliyette bulundu. Uludağ Üniversitesi Spor Kulübü'nün kurucu başkanı olarak kapalı, açık birçok tenis kortunu gençlerin kullanımına sundu.

Çocukların tenis sporuyla tanışmasını sağlamak için ilk kez uluslararası Çocuklar Tenis Turnuvası Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleşmesini sağladı.

Bugün onun anısında düzenlediğimiz tenis turnuvasıyla adını yaşatmaya devam ediyoruz.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2019.04.24 21:18 - Son Güncellenme: 2019.04.24 21:19 - Büşra Dikilitaş
A