CHP Tank Palet Fabrikası için eylem düzenledi

CHP Tank Palet Fabrikası için eylem düzenledi

Sakarya'da CHP'li vekiller, vatandaşlarla birlikte fabrikanın satışını protesto için 12 saatlik oturma eylemi düzenledi.

2019.08.21 12:07 - Son Güncellenme: 2019.08.21 12:08 - Güncel
A
CHP Tank Palet Fabrikası için eylem düzenledi

Tank Palet Fabrikası'nın Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'ye (ASFAT) devrini protesto etmek için "Tank Palet için 'Uyanık Kal'" eylemi, bugün CHP'li yönetici ve vekillerin katılımıyla Sakarya'da başladı.

12 SAATLİK EYLEM

12 saat süren eylemle ilgili CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, açıklamalarda bulundu. Özkoç, "Cumhurbaşkanı'nın 4081 sayılı kararıyla özelleştirme kapsamına alınmıştır. Bu karara karşı CHP, STK'lar ve sendikalarımızla ayağa kalkarak "Hayır, biz buna izin vermeyeceğiz" dedik." ifadelerini kullandı.

VEKİLLER KATILDI

Vatandaşın da katılım gösterdiği 12 saatlik oturma eylemine CHP'li vekiller Engin Özkoç, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Fethi Açıkel, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi, Mahmut Tanal, Nurhayat Altaca, Tahsin Tarhan, Kani Beko, Ali Mahir Başarır, Sibel Özdemir ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de eşlik etti.

CHP'li isimler, eylemde üzerinde "Tank palet vatandır, satılamaz" yazan tişörtler giydi.

"TANK PALET FABRİKASI SATILAMAZ"

Söz konusu devir işleminin tank palet fabrikasında özel firmaların kiralama işleminin önünü açacağını ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, "Mesele fabrika özelleştirmesi değil, mesele vatan millet Sakarya meselesidir" dedi.

Özkoç şöyle konuştu; "Tank Palet 1105 sayılı cumhurbaşkanlığı kararı ile ASFAT'a devrediliyor. Bu devir aslında askeri fabrikayı Katar'a devretmek için hülle yoluna başvurmaktır. Türkiye'de satacak bir şey kalmadığı için sıra askeri fabrikalara geldi. Tank Palet vatandır, satılamaz. Türkiye'nin uyanık kalması lazım. Sadece tank palet değil, yer altı kaynaklarımız da Kaz Dağları'nda olduğu gibi Kanada ve benzeri firmalara peşkeş çekiliyor. Bu satışlar karşısında vatandaşın görev başında olması, vatana sahip çıkması lazım. Biz bütün geceyi Sakarya meydanında geçireceğiz. Sakarya tank palet vatandır, satılamaz. Bunu bir kez daha yüksek sesle vurgulayacağız."

MAAŞLARI ARTIK ASFAT ÖDEYECEK

Tank palet fabrikasıyla ilgili işlemler 21 Aralık'ta tamamlanacak. Fabrikada çalışan işçilerin tamamı Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kadrosundan çıkıp ASFAT kadrosuna geçecek. İşçilerin maaşları 14 Eylül'den itibaren ASFAT tarafından ödenmeye başlanacak.

EYLEM SABAH SONA ERDİ

Düzenlenen oturma eylemi sabah 06.00'da yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.08.21 12:07 - Son Güncellenme: 2019.08.21 12:08 - Yasin Yüksel
A