"Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!" (ÖZEL HABER)

"Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!" (ÖZEL HABER)

Son günlerde ülkemizde meydana gelen depremler akıllarda soru işaretleri oluşturmaya başladı. Büyük bir depremin habercisi olabilecek bu depremler kimi evlerin ve iş yerlerinin zarar görmesine neden oluyor. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak" dedi.

2019.08.21 10:21 - Son Güncellenme: 2019.08.21 10:40 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!" (ÖZEL HABER)
06:33 "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!"

İLGİLİ VİDEO

"Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!"

BANU ŞEN - SEFA BALABAN / BURSADA BUGÜN

Bursalılar son zamanlarda yaşanan depremlerden tedirgin olmaya başladı.

Daha önce 1855 ve 1999 depremlerinin yaşandığı ve ağır zayiatların verildiği Bursa'da evlerin güvenilirliğini hakkında açıklamalarda bulunan, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli Bursa'da kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu söyledi.

Bu binaların güvenli olmadığını ve Bursa'daki binaların yüzde 60'ının mühendislik hizmeti almadığını ifade eden Düşünceli "Mühendislik hizmeti almamış binaların depremde göstereceği hareket haliyle yıkıcı olacaktır. Depremlerin doğal afetlere dönüşme riski çok büyük" dedi.

İMAR BARIŞI KAÇAK YAPILAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇTI

Henüz kaçak yapıların önü kesilememişken bir de imar barışının gündeme gelmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Düşünceli "Bursa'da kaçak yapılaşma oldukça yoğun bunun üzerine bir de imar barışı yapmak tuzu biberi oldu. Sadece Bursa'da değil tüm Türkiye'de kaçak binalar yapılıyor, kendiliğinden mahalleler oluşmaya başladı. Bu projesiz binalar, mahalleler deprem güvenliği açısından önemi bir risk oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

GÜVENDE OLMAK İÇİN NELER YAPMAK GEREKİYOR?

Bursa'da güvende olmak için bir acil durum ve deprem hareket planının olması gerektiğini söyleyen Fikri Düşünceli, Bursa'nın en önemli sorunlarından birinin deprem toplanma alanlarının olmaması olduğunu dile getirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DEVLET ARADAN ÇEKİLMEMELİ!

Kentsel dönüşümün başarısız bir şekilde faaliyete geçtiğini söyleyen Düşünceli, devletin bu projeye ticari baktığını, aradan çekilip vatandaşla müteahhidi karşı karşıya bıraktığını söyledi. Kentsel dönüşümün devletinde devrede olduğu şekilde yapılması gerektiğini ve vatandaşın müteahhitin inisiyatifine bırakılmamasını ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.08.21 10:21 - Son Güncellenme: 2019.08.21 10:40 - HABER MERKEZİ
A