Burhan Köroğlu kimdir? Burhan Köroğlu nereli, kaç yaşında?
Güncel, 2024.12.13 08:47Burhan Köroğlu, Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı olarak görevlendirildi. Bu gelişmenin ardından arama motorlarından Burhan Köroğlu'nun hayatı ve kariyeri sorgulatılıyor. Peki, Burhan Köroğlu kimdir? Burhan Köroğlu nereli, kaç yaşında?
Türkiye Şam Büyükelçiliği'ne geçici maslahatgüzar atadı. Geçici olarak göreve getirilen Burhan Köroğlu ile ilgili aramalar yoğunluk kazandı. Burhan Köroğlu kimdir? merak edilmeye başlandı. Peki, Burhan Köroğlu kimdir? Burhan Köroğlu nereli, kaç yaşında?
BURHAN KÖROĞLU KİMDİR?
1962 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Burhan Köroğlu, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Ardından Ürdün Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Doktora öğrenimini ise Marmara Üniversitesi'nde İslam Felsefesi alanında tamamladı. Evli ve üç çocuk babası olan Burhan Köroğlu, İngilizce ve Arapça biliyor.
Burhan Köroğlu; Marmara Üniversitesi, ABD'de bulunan Middlebury College, Bahçeşehir Üniversitesi, Ürdün Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi gibi kurumlarda öğretim üyesi olarak çalıştı. Daha sonra Marmara Üniversitesi Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü'nde profesör olarak görev yaptı.
Bunların yanı sıra, Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) Müdürlüğü, İbn Haldun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve İbn Haldun Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanlığı yaptı. Ek olarak, Katar'da bulunan El-Cezire Araştırma Merkezi'nde Uzman Araştırmacı olarak çalıştı.
Önemli kurumlarda çalışma deneyimi bulunan Köroğlu, başarılı akademi hayatıyla da adından söz ettirmeyi başardı. Ayrıca bir dönem El-Cezire Türk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Burhan Köroğlu'nun; İslam Felsefesi, Siyaset Düşüncesi ve Türk-Arap İlişkileri gibi çeşitli alanlarda yayımlanmış Türkçe, Arapça ve İngilizce eserleri bulunmaktadır.
MASLAHATGÜZAR NE DEMEK?
Maslahatgüzar, genellikle çeşitli sebeplerden büyükelçi atanmayan veya atanamayan bir ülkeyle diplomatik ilişkileri yürütmek üzere görevlendirilen veya misyon şefinin yokluğunda ona vekalet eden diplomattır. Bu son durumda, genellikle, misyondaki misyon şefinden sonra en yüksek rütbeli ikinci kişidir. Görev başında bulunamadığı zamanlarda büyükelçinin ya da diğer düzeydeki misyon şefinin makamına vekalet eder. Buna "geçici maslahatgüzar" denir. Bunun yanı sıra, iki ülke arasındaki ilişkilerin zayıf olduğu durumlarda bir "sürekli maslahatgüzar" misyon şefi olarak atanabilir. Sürekli maslahatgüzar, görevlendirme mektubunu görev yapacağı ülkenin dışişleri bakanına sunar.
Kaynak: BURSADA BUGÜN
Güncel, 2024.12.13 08:47