Seçim öncesi ve sonrası için son durum

2019.03.21 11:05 - Son Güncellenme: 2019.03.21 11:05
A

31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayımın son aşamasına geldik. Artık 10 gün kaldı. Öncesi ve sonrası son duruma bakalım. 

Öncelikle sonuçları sadece biz değil tüm dünya merak ediyor. Batılı ülkeler şu an anket şirketlerin bazılarına gizlice 20'den fazla anket yaptırmış. 'Bu genel seçim değil ki; belediye seçimlerinden onlara ne' demeyin. 

Sonuçlara göre herkes acaba erken seçim mi olur diye merak ediyor. Piyasalar da buna kilitlendi. 

Ama Türkiye'nin artık seçimlerden yorulduğu da ortada. Artık herkes önünü görmek istiyor. Hele ekonomide bu sıkıntının hissedildiği bu dönemde. 

Seçimden sonra sonuçlara bağlı olarak bazı partilerde liderler ve alternatifleri de konuşulacak. 

Sonuçta başarılı olan için bir şey konuşulmaz ama netameli her sonuçta liderler hakkında her şey ortaya atılacaktır. Ayrıca, AK Parti'nin genel oyuna bakılacak Türkiye'de bir seçime ihtiyaç var mı yok mu diye tartışılacak. Eğer oyları düşük gelir kritik merkezlerde sıkıntı olursa tartışma şiddetlenir. Gerçi bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim olmayacak dedi. Ancak siyaset bu. Yine de konuşanlar olacaktır. Ancak oylar iyi gelirse zaten tartışma açılmadan kapanır. Buna yeni siyasi parti iddiaları da dahil. 

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy oranına da bakılacak. Muharrem İnce şimdi partisine destek veriyor ama çıkacak sonuç kötü olursa o da herkes de, bu sonuç ne" diyecektir. İnce'nin başkan adaylığı yeniden gündeme gelecektir. Belki başka adayların da. 

Gazetecilikte tahminler, temenniler ve gerçek haberler vardır. Şu anda size tavsiyem burada şu kazanır bu olur diyenlerden uzak durun. Bazıları size çaktırmadan empoze ediyor olabilir. 

Halen, zaten gergin olan insanlar seçim atmosferi nedeni ile daha çok gergin. Bir tahammülsüzlük var. 

Bizim bunları aşmamız lazım. Çok koyu bir kamplaşma var. Siyasette de değil sadece. Futbolda da var. Her yerde var. Bir katlanamazlık, her maçı savaşarak alma çabası... Örneğin 'savaşa çıkıyoruz' ifadesi kullanılıyor maçlardan önce. Herşey bizim için savaş olarak görülüyor. 

Ne oluyoruz yahu?  Dünyada böyle değil. İnsanlar yan yana oturuyor. Birbirinizi kızdırabilirsiniz ama döner bıçağı ile maça gelmenin bir izahının yapılması lazım.

Biz siyaseti de böyle yapıyoruz. Şunu bunu yani her şeyi çok abartıyoruz. Ama sorunlarımız ortada duruyor. Sorunları beraber çözebiliriz. Eleştirebiliriz. Eleştiriye de açık olmak lazım. 

Türkiye'de kimse eleştiriyi kabul etmiyor. Bu iktidar için de geçerli, muhalefet için de, medya için de. 

Herkes en doğruyu yapıyor, diğerleri yanlış. Biz böyle yaşayamayız. İyiye iyi, yanlışa yanlış, doğruya doğru demek gerekiyor. Benim yaptığım her şey doğru. Böyle bir şey olabilir mi? 

Evet seçim önemli ama ülkenin sorunları hepimizin. 1 Nisan sabahı hepimizi bunlar bekliyor olacak. Sonuçlar da kimsenin kimseye zaferi olmayacak. Herkes milli iradenin kararına saygı duyacak ve bu halk verilen hizmet sözlerinin hangi parti olursa tutulmasını bekleyecek. 

İnşallah hangi partiden liyakatli vatana sadakatli isimler gelir ve hepimiz bir vatandaş olarak yaşadığımız yerlerde insanca hakettiğimiz şekilde yaşarız.  Kardeşce, hoşgörü ile saygı ile hep birlikte.

Sağlıcakla kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları