Zyxel, yeni ürünlerini CES 2018'de tanıttı

Zyxel, yeni ürünlerini CES 2018'de tanıttı

Zyxel, bireysel ve kurumsal pazara hitap eden en yeni ürünleri Multy X ve bulut çözümü Nebula'yı görücüye çıkardı.

2018.01.11 15:07 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:07 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Zyxel, yeni ürünlerini CES 2018'de tanıttı

Zyxel, ABD'nin Las Vegas kentinde her yıl gerçekleştirilen dev teknoloji fuarı CES 2018'de en yeni ürün ve çözümlerini çeşitli demolar eşliğinde tanıttı.

Teknoloji tutkunlarını buluşturan ve birbirinden farklı kategorilerden çok sayıda ürünün sergilendiği CES 2018'de Zyxel, bireysel ve kurumsal pazara hitap eden en yeni ürünleri Multy X ve bulut çözümü Nebula'yı görücüye çıkardı.

Multy X hızlı ve güvenilir Wi-Fi kapsama alanı sunmak için tasarlanmış, akıllı WiFi Mesh teknolojisini bünyesinde barındıran üç bantlı AC3000 Multy X ile evlerde internetin çekmediği alan kalmıyor. Ürün, internete bağlı tüm uygulamaların performansını en yüksek düzeye çıkarıyor ve kapsama alanına girmeyen ölü noktaları ortadan kaldırıyor.

Kullanıcılar, akıllı telefonları üzerinden Multy X uygulamasını kullanarak birkaç dakika içinde ağ kurabiliyor, firmware güncellemelerini cep telefonlarından yapabiliyor ve misafirler için geçici Wi-Fi ağıoluşturabiliyorlar. Multy X ile Amazon Alexa servisi üzerinden de ses kontrolü özelliği sayesinde ev ağı kolayca yönetilebiliyor.

Multy X, evde kesintisiz kapsama alanı sağlamak ve WiFi ölü noktaları ortadan kaldırmak için akıllı WiFi Mesh teknolojisini kullanıyor. Her bir Multy X cihazı yaklaşık 235- 250 metre karelik bir ev için maksimum bağlantı ve hız imkanı sunuyor. Bu ölçekten büyük evlerde ise birden fazla Multy X cihazı konumlandırmak gerekiyor.

250 metrekareden büyük ölçekli evlerde evin tamamını kapsama alanına alan tek bir ağ oluşturmak için birden fazla Multy X cihazı ile güvenilir WiFi kapsama alanı oluşturulabiliyor. Cihazlar otomatik olarak en iyi sinyal aldıkları en yakın Multy X'e bağlanıyor ve bağlı olduğu ağı değiştirmeden ve bağlantıları yeniden kurmadan ev içinde serbestçe dolaşmaya imkan tanıyor. Böylece optimum ağ performansı sağlanıyor.

Multy X sistemi, evde bağlantı sağlamak için yönlendiriciler ve genişleticiler arasındaki WiFi sinyallerini tekrarladığı için hız ve bant genişliğini kaybeden geleneksel ağların aksine, bağlı aygıtlara tam bant genişliği ve hız sunmak için tek bir ağ olarak birlikte çalışabiliyor.

Multy X, çift bantlı mesh ağ çözümlerinden farklı olarak, ağın genel performansını düşüren, düğümler arasındaki (overhead) iletişim için üçüncü frekans bandını kullanan üç frekans bantlı bir çözümü olarak dikkat çekiyor. Multy X, maksimum performans ve güvenilirlik sağlamak için 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarındaki tüm bant genişliğini bağlı cihazların kullanımına tahsis edebiliyor.

MU-MIMO desteği, MultyX'in mümkün olan en yüksek hızda aynı anda birden fazla cihaza bağlanmasını ve iletişim kurmasını sağlayarak kullanıcı deneyimini en yüksek noktaya taşıyor.

Zyxel'in Bulut Tabanlı Ağ Yönetimi Çözümü Nebula da fuarda işdünyası profesyonellerinin ilgi odağı oldu. Kurumların veri iletişim ağındaki tüm kablolu ve kablosuz cihazların tek bir noktadan yönetimini sağlayan Nebula ile işletmeler, çalışanların verimliliğini ve iş esnekliğini büyük ölçüde artırıyor.

Pazarda mevcut olan birçok bulut tabanlı çözüm sadece kablosuz ağlara odaklanırken Zyxel Nebula bunun aksine, tek noktadan yönetim anlayışı ile kablosuz erişim noktaları (AP), ağ anahtarları ve güvenlik ağ geçitlerini kapsayan komple hizmet sunuyor.

Bu da tarayıcı tabanlı bir gösterge tablosu üzerinden trafik özeti, aygıt durumu-konumu ve ağ kullanımı gibi kontrollerin kolayca gerçekleştirilerek gerçek zamanlı ölçümler yapmaya olanak sağlıyor. Böylece kullanıcılar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kendi ağlarını kontrol edip iş sürekliliğine katkıda bulunuyorlar.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.01.11 15:07 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:07 - HABER MERKEZİ
A