Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi

Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçinin göçük altında kaldığı bildirildi. Göçük altında kalan işçiler için kurtarma çalışmaları başlatıldı.

2018.06.22 21:00 - Son Güncellenme: 2018.06.23 01:20 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi
02:29 Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi

İLGİLİ VİDEO

Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi

Edinilen bilgiye göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ait TTK Genel Müdürlüğü Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında henüz belirlenemeyen bir sebeple göçük meydana geldi.

2 maden işçisinin göçük altında kaldığını belirten Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, yaptığı açıklamada, "Maden ocağında göçük meydana gelmiş. İki arkadaşımızı kurtarma çalışmaları başladı. Şuan kimliklerine dair herhangi bir bilgi yok. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor" ifadelerine yer verdi. Göçüğün birinci ocak eksi 360 ila 460 kotunda meydana geldiği öğrenildi. 

KURTARMA ÇALIŞMALARI 4 SAATTİR SÜRÜYOR
Kömür üretimi yapılırken tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte mahsur kalan maden işçileri Mevlüt Karagöl ve Recep Yurtseven'i kurtarmak için TTK'ya ait tahlisiye ekipleri maden ocağında 4 saattir kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ocak önünde ise maden işçilerinin mesai arkadaşları ve aileleri endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Sağlık ekipleri de ocak önünde ambulanslarla hazır bekletiliyor.

Göçükten son anda kurtulan ve şoka girdiği öğrenilen işçilerden Ferdi Oral ise yer altından çıkarıldıktan sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Oral, tedavisinin ardından taburcu edildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.06.22 21:00 - Son Güncellenme: 2018.06.23 01:20 - HABER MERKEZİ
A