Yüzden fazla kişinin üzerine çöken okulda arama çalışmaları bitti

Yüzden fazla kişinin üzerine çöken okulda arama çalışmaları bitti

Nijerya'nın Lagos şehrinde çarşamba günü çöken binada arama kurtarma çalışmaları sona erdi. İçinde bir anaokul ve ilkokulun da bulunduğu eski yapıda son açıklamalara göre toplam 10 kişi hayatını kaybetti.

2019.03.14 20:54 - Son Güncellenme: 2019.03.14 20:55 - Dünya
A
Yüzden fazla kişinin üzerine çöken okulda arama çalışmaları bitti

Ülkenin ekonomik başketi Lagos'un en yoğun nüfuslu mahallelerinden birinde bulunan binadaki okulda 144 öğrencinin eğitim gördüğü belirtiliyor. Bu da molozlar altında hala öğrencilerin bulunma riskini artırıyor. Zemin kata ulaşılması nedeniyle çalışmaların durdurulduğunu belirten yetkililer, 37 kişinin canlı kurtarıldığını, ölü sayısının ise kısa sürede netleştirileceğini açıkladı.

Veliler: Suç hükümetin

Olayın ardından hastanelerde çocuklarını arayan velilerse kazadan hükümeti sorumlu tutuyor. Köhne ve eski binanın uzun zaman önce yıkılması gerektiğini belirten aileler, yetkililerin bina sakinlerine başka lojman seçenekleri sunmamalarından dolayı burada kaldıklarını belirtiyor.

Lagos valisi Akinwunmi Ambode ise okulun yasa dışı olduğunu ve bölgede bu bina ile birlikte birçok yapının yıkılması emrinin verilmesine rağmen bina sakinlerinin talimatlara uymadığını belirtti.

Uzmanlar Lagos'un merkezindeki birçok binanın en düşük inşaat normlarını dahi karşılamadığını boşaltılan binalarda ise insanların kaçak olarak yaşadığını belirtiyor.

Nijerya'da 2014'te çöken 6 katlı bir binada toplam 116 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası açılan soruşturmada binanın inşa izninin bulunmadığı ve inşaatında sorunlar bulunduğunu ortaya çıkmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.03.14 20:54 - Son Güncellenme: 2019.03.14 20:55 - Yasin Yüksel
A