Yurttan kış manzaraları

Yurttan kış manzaraları

Her ne kadar batıda kış çetin geçmese de yurdun doğusu karla kaplı. Hem kars'ta bulunan Çıldır Gölü, hem de Erzurum Palandöken kayak merkezi tatilcilerle dolu. Ordu'da ise, bir vatandaş kar üzerine ay yıldız çizdi.

2018.02.08 14:47 - Son Güncellenme: 2018.02.08 14:48 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Yurttan kış manzaraları

Soğuk hava ve kar yağışı yurdun bir bölümünü etkisi altına aldı. Karla kaplı Artvin'in Alabalık köyünde akşam saatlerinde çığ meydana geldi. Olay sonucu bölge elektrik dağıtım şirketi aracı çığ altında kalmaktan son anda kurtuldu, Neyse ki ölen ya da yaralanan olmadı. Çığ sonrası yaşananlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

KARS'A GELEN BURAYA UĞRAMADAN GEÇMİYOR

Kışın ve karın güzelliğinin hayran bıraktığı yer Çıldır Gölü, Kars'a gelen yerli ve yabancı turistlerin adeta uğrak noktası. Doğu ekspresiyle Kars'a gelenler de bu göle uğramadan geçmiyor. Tamamen donan gölün üzerine çıkan vatandaşlar, atlı kızaklara da binerek kar keyfini doyasıya yaşıyor.

Kayak keyfinin yaşandığı bir diğer yer ise Erzurum'da bulunan Palandöken kayak merkezi. Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'de kayakçıların yanı sıra kızakla kayanlar da büyük bir keyif alıyor. Buraya gelen hem tatilciler hem de turistler kaymanın zevkini karla kaplı alanda çıkarıyor.

TOROSLAR KARLA KAPLI

Beyaz örtüyle kaplanan bu yer ise Mersin'de bulunan Torosların zirvesi. Karla kaplı ve yüksek rakımlı bölgede yaban hayvanları da unutulmadı. Doğa koruma ve milli parklar mersin şubesi ekipleri tarafından karla kaplı yüksek rakımlarda yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı. Hayvanların ağır kış koşullarını atlatması için doğaya haşlanmış buğday, mısır ve arpadan oluşan yem ile pazar atıkları, bayat ekmek ve kemikli et bırakıldı. Yiyecekler için hayvanların uğrak yeri olan ardıç ağaçlarının altı tercih edildi.

KARA AY YILDIZ ÇİZDİ

Ordu'nun altınordu ilçesinde adem arslan adlı 30 yaşındaki genç, tek renk zemin üzerinde yaptığı simgelerle dikkat çekiyor. Yaz döneminde kurutulmaya bırakılmış fındık alanı üzerinde ay-yıldız simgesini şekillendiren ve bunu hızlandırılmış kameraya çeken genç, son olarak kar yağan zemine ay-yıldız simgesini işledi. Kar üzerinde ay yıldız çizen gence köpeği de eşlik etti. Çizim bittikten sonra işte bu muhteşem görüntü ortaya çıktı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2018.02.08 14:47 - Son Güncellenme: 2018.02.08 14:48 - HABER MERKEZİ
A