Yurt dışında halk oyunlarını tanıttılar

Yurt dışında halk oyunlarını tanıttılar

Tokat'ın Zile ilçesi Fevzi Çakmak ve Hüseyin Gazi Ortaokulu öğrencileri Macaristan'da halk oyunları gösterilerini sergiledi.

2017.10.13 17:11 - Son Güncellenme: 2017.10.13 17:11 - Güncel
A
Yurt dışında halk oyunlarını tanıttılar

Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe edilen UNION (Birlik) adlı Erasmus projesi kapsamında Tokat'ın Zile ilçesinden Fevzi Çakmak ve Hüseyin Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenen etkinliklere katıldı.

Macaristan, Polonya, Portekiz ve Romanya'dan çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı proje hareketliliği kapsamında bir haftalık program boyunca halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Türk öğrencilerden oluşan halk oyunu ekibi, Türkiye'nin çeşitli yörelerinden halk oyunlarını sergiledi. Katılımcı tüm okullar, kendi halk oyunlarını sergileyip, seçtikleri bir oyunu diğer tüm katılımcılarla birlikte icra ettiler. Ayrıca Macaristan'daki ev sahibi kuruluş olan Kispeti Waldorf Okulu tarafından, Waldorf ekolünü tanıtan bir seminer düzenledi. Katılımcı öğretmen ve öğrenciler, okulda düzenlenen eğitim ve öğretim faaliyetlerine katıldılar.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.10.13 17:11 - Son Güncellenme: 2017.10.13 17:11 - Gülcan Tekin
A