YSK'dan flaş Maltepe kararı!

YSK'dan flaş Maltepe kararı!

YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Kalan sandıkların sayımı devam edecek. Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi de verildi.

2019.04.15 15:48 - Son Güncellenme: 2019.04.15 16:07 - - HABER MERKEZİ
A
YSK'dan flaş Maltepe kararı!
02:51 Maltepe'de oy sayım işlemi sürüyor

İLGİLİ VİDEO

Maltepe'de oy sayım işlemi sürüyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin İstanbul'un Maltepe ilçesindeki oy sayımının durmasına itiraza ilişkin kararını verdi. 

YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı.

KALAN SANDIKLARIN SAYIMI DEVAM EDECEK

YSK'nın aldığı kararla birlikte Maltepe'de 500 sandığın yeniden sayılma kararı durduruldu. Sadece kalan 163 sandık sayılacak.

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi de verildi.

CHP İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti.

Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtilmişti.

Seçim sonrası alınan yeniden sayım kararlarına karşı CHP'nin yaptığı itirazın, YSK tarafından "Sayımların başlamış olması ve sayım başlayan yerlerde maddi gerçekliğin ortaya çıkıyor olması" nedeniyle reddedildiği hatırlatılan dilekçede, YSK'nin ayrıca, "Sayımların bir an önce tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması"nı ilçe seçim kurulundan istediği kaydedilmişti.

Diğer için tıklayın


2019.04.15 15:48 - Son Güncellenme: 2019.04.15 16:07 - HABER MERKEZİ
A