Youtube'a yüklenen belgesel sonrası çocuk tacizine verilen ceza artırıldı

Youtube'a yüklenen belgesel sonrası çocuk tacizine verilen ceza artırıldı

Polonya'da çocuk tacizcisi Katolik rahiplerle ilgili Youtube'a yüklenen iki saat uzunluğunda bir belgeselin viral hale gelmesinin ardından ülkede pedofillere yönelik daha ağır cezalar çıkarılacağı duyuruldu.

2019.05.16 17:56 - Son Güncellenme: 2019.05.16 17:57 - Dünya
A
Youtube'a yüklenen belgesel sonrası çocuk tacizine verilen ceza artırıldı

Kısa sürede 15 milyon kişi tarafından izlenen "Kimseye Söyleme" (Tell No One) adlı belgesel serbest gazeteci Tomasz Sekielski tarafından çekildi.

Cumartesi günü Youtube'a yüklenen video ülkede büyük yankı uyandırırken dünya basını da belgeselin içeriği ile ilgili haberler yapmaya başladı.

Katolik kilisesi ile sıkı bağları olan bir iktidar

Katolik Kilisesi ile son derece yakın bağları bulunan iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi yetkilileri konuya ilişkin yasanın günler içerisinde parlamentoya geleceğini duyurdu.

Başbakan Mateusz Morawiecki Salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada "Pedofili yargı sistemimizde son derece hafife alınan bir suç, bu değişecek" ifadelerini kullandı.

Ceza iki katına çıkacak

Var olan yasalar ile bir çocuğa tecavüzün cezası 15 yıl hapis ancak yeni tasarı bu süreyi 30 yıla çıkarmayı hedefliyor.

Ses getiren belgeselde rahiplerin yıllar önce taciz ettikleri kişiler karşılarına geçiyor ve onlarla yüzleşiyor. Tüm konuşulanlar ise gizli kameralarla kayıt altına alınıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.05.16 17:56 - Son Güncellenme: 2019.05.16 17:57 - Yasin Yüksel
A