Yöresel mimariyi üç boyutlu resimlerle tanıtıyorlar

Yöresel mimariyi üç boyutlu resimlerle tanıtıyorlar

Trabzon'da Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Alacahan'da yörenin mimarisini yansıtan üç boyutlu kabartmalı resim çalışmaları, bölgenin tanıtımına önemli katkı sağlıyor.

2018.08.29 15:31 - Son Güncellenme: 2018.08.29 15:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yöresel mimariyi üç boyutlu resimlerle tanıtıyorlar

Özellikle Akçaabat Orta Mahalle evleri ve Uzungöl'ü yansıtan çalışmalar turistlerin ilgisini çekerken Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Alacahan'da üç boyutlu kabartmalı resim sanatı öğreticisi Nuran Özergin, her yaş grubundan kişinin bu sanatı ilgi duyduğunu belirtiyor. 

"BAZEN 1 AYI GEÇİYOR" 
Osmanlı dönemine ait olan sanatın günümüze daha da gelişerek geldiğini belirten Özergin, "Osmanlı döneminde özellikle psikolojik sorunları olan hastalara bu tür çalışmalar yaptırılmış. O dönemler hastalara kağıtlardan farklı şekiller çıkartılarak kendilerini daha rahat bir ortamda olmaları sağlanırmış. Günümüzde üç boyutlu kabartma resim sanatı daha da gelişti. Kursiyerlerimiz, istenilen çalışmayı resimleyerek tablolaştırabiliyor. Kursiyerlerimiz bu sanat sayesinde hem aile bütçelerine katkı sağlıyorlar hem de stres atıyorlar. Çalışmalarımız çoğu bölgemizdeki yöresellerden oluşuyor. Özellikle gurbetçiler olsun turistler olsun Trabzon Akçaabat Orta Mahalle evleri ve Uzungöl çalışmalarını tercih ediyor. En kısa çalışmamız 1 hafta, en uzunu ise bazen 1 ayı geçiyor. Şu anda 18 kursiyerimiz var. Gençlerin yanı sıra emekliler de bu sanata ilgi gösteriyorlar" dedi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.29 15:31 - Son Güncellenme: 2018.08.29 15:31 - HABER MERKEZİ
A