Yolcu taşıyan otobüs devrildi: 9 ölü, 28 yaralı!

Yolcu taşıyan otobüs devrildi: 9 ölü, 28 yaralı!

İstanbul'dan Irak'ın Erbil kentine giden yolcu otobüsünün, Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Habur Sınır Kapısı arasındaki çevre yolunda şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 3'ü çocuk 9 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı. Otobüsteki yolcuların, Irak'taki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve ülkelerine dönmeye çalışan Iraklı Türkmenler olduğu belirlendi.

2018.01.12 10:18 - Son Güncellenme: 2018.01.12 14:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yolcu taşıyan otobüs devrildi: 9 ölü, 28 yaralı!
01:51 Yolcu taşıyan otobüs devrildi: 9 ölü, 28 yaralı! - 2

İLGİLİ VİDEO

Yolcu taşıyan otobüs devrildi: 9 ölü, 28 yaralı! - 2

00:29 Yolcu taşıyan otobüs devrildi: 9 ölü, 28 yaralı!

İLGİLİ VİDEO

Yolcu taşıyan otobüs devrildi: 9 ölü, 28 yaralı!

İstanbul'dan Irak'ın Erbil kentine yolcu taşıyan ve sürücüsünün adı öğrenilemeyen Irak plakalı yolcu otobüsü, Habur-Silopi arasındaki çevre yolunun 6'ncı kilometresinde sabah saat 07.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle şarampole yuvarlandı.

Kaza haberinin duyulması üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada, biri hastanede olmak üzere 3'ü çocuk 9 kişi öldü, 2'si ağır 28 kişi yaralandı.

Devrilen otobüsün altında kalan yaralıların çıkarılması için itfaiye ve jandarma ekipleri büyük çaba harcadı. Jandarma ve polis ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, kurtarma çalışmaları nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı. Kazadan sağ kurtulanlara bölgeye giden askerler yardımcı oldu. Yaralılar, ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaşamını yitirenlerin birçoğunun Irak vatandaşı olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÜLKELERİNE DÖNÜYORLARDI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3'ü çocuk 9 kişi ile yaralanan 36 kişinin Telafer Türkmenlerinden, 2 yaralının ise Türk polisi olduğu belirtildi. Türkmenlerin, kentlerini ele geçiren DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlar sırasında çatışmalardan kaçarak, 460 gün önce Türkiye'ye sığındığı, bugün aynı kazada yaralanan 2 polisin eşliğinde ülkelerine gönderildiği öğrenildi.

Silopi-Habur karayolunun 20'inci kilometresinde, İstanbul'dan Irak'a yolcu taşıyan yabancı plakalı otobüsün devrilmesi sonucu 3'ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Kazada hayatını kaybeden 9 kişi ile yaralanan 36 kişinin Türkmen olduğu, 2016'da Irak güvenlik güçleri ve Şii milislerin Musul kentinde terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyonları nedeniyle Telafer ilçesindeki evlerini terk eden binlerce kişi ile birlikte Suriye üzerinden gelerek, Türkiye'ye sığındığı öğrenildi. Bir süre, Kilis'teki mülteci kamplarında kalan söz konusu 45 mülteci, daha sonra İstanbul'a gitti. Mülteciler, kentlerinin DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından da ülkelerine dönmek istedi. İlgili kurumlara başvuran mülteciler, Türkiye'ye sığındıktan 460 gün sonra, dün 2 polis eşliğinde ülkelerine uğurlandı. Ancak mülteciler ülkelerine yaklaşık 15 kilometre kala feci kazayı yaşadı. Kazada, mültecilerin yanı sıra, kendilerine eşlik eden 2 polis de yaralandı.

Öte yandan, Silopi ve Cizre'deki hastanelere kaldırılan yaralılardan 12'sinin taburcu edildiği öğrenildi.

Bu arada, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş da kazayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Silopi'ye gitti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.12 10:18 - Son Güncellenme: 2018.01.12 14:13 - HABER MERKEZİ
A