YKS tercih sonuçları bugün mü açıklanıyor?

YKS tercih sonuçları bugün mü açıklanıyor?

YKS tercih sonuçları yüz binlerce üniversite adayını yakından ilgilendiriyor. Adaylar nefeslerini tuttu bir an önce sonuçların açıklanmasını bekliyor. Eski ÖSYM Başkanı Mahmut Özer sonuçların 31 Ağustos'ta açıklanacağını duyurmuştu fakat o gün KPSS Lisans sonuçlarının açıklanması kafalarda soru işareti bıraktı.

2018.08.29 09:35 - Son Güncellenme: 2018.08.29 09:36 - Eğitim
A
YKS tercih sonuçları bugün mü açıklanıyor?

YKS tercih sonuçlarının açıklanması yüz binlerce üniversite adayı tarafından heyecanla bekleniyor. Tercih işlemlerinin üzerinden tam 15 gün geçti ve gözler artık ÖSYM'de... Eski ÖSYM Başkanı Eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamada sonuçların 31 Ağustos'ta açıklanacağını duyurmuştu. Fakat aynı gün KPSS Lisans sonuçları da açıklanacak ve milyonlarca kişi ÖSYM'nin duyurularını anbean takip edecek. Hal böyle olunca sitede aşırı yoğunluk yaşanacak. Şimdi adayların kafalarını kurcalayan konu YKS sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağı...

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının 31 Ağustos'ta açıklanacağı biliniyor fakat saat konusunda net bir bilgi yok. Tercih sonuçlarının erken açıklanma ihtimali konusunda ise henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

ÜNİVERSİTE BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversite kayıtları ne zaman, hangi tarihte yapılacak sorusunu soranlar için resmi açıklama yapıldı. Buna göre kayıtlar 3 Eylül 2018 tarihinde başlıyor, 7 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2018.08.29 09:35 - Son Güncellenme: 2018.08.29 09:36 - Gülcan Tekin
A