Yılmaz: Trump yönetimi siyaseten İsrail'in rehinesi haline dönüşmüştür

Yılmaz: Trump yönetimi siyaseten İsrail'in rehinesi haline dönüşmüştür

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "ABD'deki Trump yönetimi siyaseten İsrail'in rehinesi haline dönüşmüştür. Washington dünya politikalarını belirliyor, Washington'u da Tel Aviv. Trump bugün Yahudi lobisinin kuklası haline dönüşmüştür." dedi.

2018.08.06 14:46 - Son Güncellenme: 2018.08.06 14:46 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Yılmaz: Trump yönetimi siyaseten İsrail'in rehinesi haline dönüşmüştür

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "ABD'deki Trump yönetimi siyaseten İsrail'in rehinesi haline dönüşmüştür. Washington dünya politikalarını belirliyor, Washington'u da Tel Aviv. Trump bugün Yahudi lobisinin kuklası haline dönüşmüştür." dedi.

Yılmaz, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin İran'a yönelik yeniden yaptırım uygulamasının bugün başlayacağına dikkati çekerek, bu durumu doğru bulmadıklarını bildirdi.

Yaptırım kararının tek taraflı, uluslararası toplumun genel duruşuna aykırı ve kabul edilemez olduğunu belirten Yılmaz, şunları ifade etti:

"ABD'nin sürekli komşularımızı ve uluslararası toplumun aktörlerini tek taraflı yaptırım kararlarıyla cezalandırması, esasen uluslararası barış ve güvenliğe hizmet etmiyor. Şunu açıkça belirtmek gerekiyor; ABD'deki Trump yönetimi siyaseten İsrail'in rehinesi haline dönüşmüştür. Washington dünya politikalarını belirliyor, Washington'u da Tel Aviv. Trump bugün Yahudi lobisinin kuklası haline dönüşmüştür. Ortadoğu'da ABD'nin attığı adımlar, İsrail'in güvenliğini güçlendirmek ve ABD'nin çıkarlarını tahkim etmek amacını taşıyor."

Yılmaz, İran'ın çevrelenmesinin, ekonomik olarak zora sokulmasının, içeriden bir ayaklanmanın teşvik edilmesinin her şeyden önce bölge ülkelerinin istikrarını, güvenliğini etkileyeceğini söyledi.

Bu davranışın da küresel istikrara ve barışa katkı sağlamayacağını vurgulayan Yılmaz, bundan önce Rusya'ya Kuzey Kore'ye, İran'a ve diğer ülkelere uygulanan yaptırımların bir sonuç vermediğine, ABD'nin elini de güçlendirmediğine dikkati çekti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.06 14:46 - Son Güncellenme: 2018.08.06 14:46 - HABER MERKEZİ
A