Yıllardır yanlış biliniyordu. Aslında botoks... (ÖZEL HABER)

Yıllardır yanlış biliniyordu. Aslında botoks... (ÖZEL HABER)

Yıllardır internette ve televizyonlarda bir yılan zehri olduğu söylenen Botoks aslında labratuvarda üretilen bir bakteri. Sanılanın aksine botoks sadece kırışıklık için değil uyurken dil gıcırdatma ve el, ayak terlemelerinin tedavisinde de kullanılıyor.

2019.02.22 08:49 - Son Güncellenme: 2019.02.22 09:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Yıllardır yanlış biliniyordu. Aslında botoks... (ÖZEL HABER)
02:24 Yıllardır yanlış biliniyordu. Aslında botoks... (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Yıllardır yanlış biliniyordu. Aslında botoks... (ÖZEL HABER)

SEFA BALABAN / BURSADABUGUN

Kamuoyunda özellikle sosyetik kesim tarafından kullanılması ile bilinen ve yıllardır Türk dizilerine komedi malzemesi olan botoks sanılanın aksine sadece kırışıklık için kullanılmıyor. Botoks, el ve ayak terlemeleri, diş etleri ve diş gıcırdatması tedavisinde de kullanılabiliyor. Yılan zehiri diye hakkında konuşulsa da aslında labaratuvar ortamında üretilen bir bakteri. Botoks hakkında detaylı bilgi veren Bursa Özel Esentepe Hastanesi Dermatolog Hekim Aycan Özden Sezgin, "Botoks söylendiği gibi bir yılan zehri değildir. Tamamen labaratuvar ortamında üretilmektedir. Etkisi sinir - kas kavşağında görülmekte ve tamamen geri dönüş etkilidir. Süre biraz değişkendir. Kırışıklıklar için 3 ila 6 ay arasında etki gösteriyor" dedi.

SADECE KIRIŞIKLIKTA KULLANILMIYOR

Dermatolojide de botoksun kullanımakta olduğunu belirten Dr. Aycan Özden Sezgin, "Dermatolojide bir çok kullanım alanı mevcut. Kırışıklıkların yanında el ve ayak terlemeleri, geceleri uyurken diş gıcırdatmalarında da kullanabiliyoruz. Botoksu muayene ortamında uyguluyoruz. Botoksun ilk olarak hekimler tarafından hazırlanması gerek. Yarı oturur vaziyette iken hangi alana uygulama yapacaksak o bölgede temizlik yaptıktan sonra uygulama yapıyoruz. Etki 2 gün sonra başlar, 2 hafta içerisinde de etkisi tam olarak görülür. Etki süreci ise tam anlamıyla 2-3 ay sürer" diye konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.22 08:49 - Son Güncellenme: 2019.02.22 09:49 - HABER MERKEZİ
A