Yeni yöntemleri pes dedirtti

Yeni yöntemleri pes dedirtti

Uyuşturucuyla mücadelede devletin aldığı önlemlerin yanı sıra ailelere de büyük görev düştüğünü söyleyen uzmanlar "Zehir tacirleri sivilceleri geçirir vaadiyle bile gençleri kandırıyor" dedi.

2018.09.08 11:15 - Son Güncellenme: 2018.09.08 11:15 - Güncel
A
Yeni yöntemleri pes dedirtti

Okulların açılmasına sayılı günler kala aileleri uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığı konusunda uyaran Temiz Toplum Derneği (TTD) Genel Sekreteri Ferhat İlhan "Aileler benim çocuğum yapmaz diyerek kontrolü elden bırakmamalı" ifadelerini kullandı. Devletin aldığı önlemlerin önemli olduğunu ancak ailelere de büyük sorumluluklar düştüğünü bildiren Ferhat İlhan, "Zehir tacirleri gençlerimizin her türlü zaafından faydalanacak stratejiler geliştirmişler. Örneğin sivilce problemi olan bir evladımıza sivilcelerini geçireceği vaadiyle bile bu zehirleri verebiliyorlar. Aileler çocuklarının davranışlarını onlara hissettirmeden ve baskı kurmadan kontrol etmeliler" diye konuştu. Tıpkı uyuşturucu gibi kumar ve teknolojinin de gençler için risk olduğunu ifade eden İlhan sözlerini şöyle sürdürdü:

TEKNOLOJİ DE TEHLİKE

Okullarımızda, şans oyunları yoğun olarak oynanıyor. Bunlar masum oyunlar değil. Tüm insanlarımız olduğu gibi gençlerimiz de tehlikede. Ayrıca teknoloji kullanımında da sınır olmalı. Saatlerce yemek bile yemeden bilgisayar başında vakit geçirmek birtakım sağlık sorunlarını ve iletişim bozukluklarını da beraberinde getiriyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.08 11:15 - Son Güncellenme: 2018.09.08 11:15 - Gülcan Tekin
A