Yeni Nokia Asha akıllı telefonlar geliyor!

Yeni Nokia Asha akıllı telefonlar geliyor!

HMD Global, Nokia Asha akıllı telefon serisini yeniden canlandırabilir.

2018.01.11 15:05 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:06 - Teknoloji
A
Yeni Nokia Asha akıllı telefonlar geliyor!

HMD Global, geçtiğimiz yıl akıllı telefon endüstrisinde Nokia markasını yeniden başlatmıştı. Yakında "Asha" markasıyla telefonlar piyasaya sürülecek gibi görünüyor çünkü Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO) ile ticari olarak markalaştı.

Birkaç yıl önce Microsoft, Nokia'nın mobil bölümünü satın aldığında Asha markasını da aldı. Bununla birlikte, Nokia Microsoft tarafından devralınmadan önce, Asha markası Finlandiya firmasına aitti. Asha markası, düşük fiyatlı özellikli telefonları içerdiğinden, HMD Global, markayı satın aldı ve bu tür telefonları başlatmak istiyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, Asha markasını elde etmek için HMD Global ve Microsoft arasında gerçekleşmiş olabilecek anlaşma hakkında bilgi mevcut değil.

Asha markası, gelişmekte olan piyasalarda oldukça popülerdi. Microsoft, Lumia 435 gibi düşük fiyatlı Lumia telefonlarıyla rekabet etmesi nedeniyle Asha telefon serisini iptal etmişti. HMD Global, Ashamarkasını Microsoft'tan almıştı ancak, Asha serisinin başlatılıp başlatılmayacağı konusunda bir onay mevcut değil. 
HMD Global'in, yakında piyasaya sunacağı Nokia 3310 4G dışında TA-1047 model numarasıyla yeni bir özellikli telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.01.11 15:05 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:06 - Gülcan Tekin
A