Yemen, ABD'nin Kudüs kararını kabul etmiyor

Yemen, ABD'nin Kudüs kararını kabul etmiyor

Yemen hükümeti, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki göstererek, ABD'nin Kudüs kararını kabul etmediklerini bildirdi.

2017.12.07 16:23 - Son Güncellenme: 2017.12.07 16:24 - Dünya
A
Yemen, ABD'nin Kudüs kararını kabul etmiyor

Yemen hükümeti, Filistin halkının yanında olduklarını ve ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını kabul etmediklerini belirtti.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Yemen'in Filistin halkının yanındaki "değişmez ve ilkeli" tutumuna işaret edilen açıklamada, Filistin halkının başkenti Kudüs olan işgal edilmiş topraklarında kaderini tayin etme hakkının da destekçisi olunduğu belirtildi.

ABD'nin söz konusu kararı "uluslararası kanunların ihlali" olarak nitelendirilen açıklamada , Kudüs'ün Müslümanlar ve Hristiyanlar için manevi, dini, kültürel ve tarihi öneme sahip olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, uluslararası toplum bu kararın uygulamaya geçirilmemesi yönünde tavır almaya çağrılırken, aksi durumda bölgedeki barış sürecinin sonlanabileceği uyarısı yapıldı.

ABD Başkanı Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.12.07 16:23 - Son Güncellenme: 2017.12.07 16:24 - Gülcan Tekin
A