'Yemeğe gel' diyen babasını öldürdü

'Yemeğe gel' diyen babasını öldürdü

Avustralya'nın Sidney kentinde Daniel Chapman isimli 22 yaşındaki genç, bilgisayar oyunu oynamayı bırakıp yemeğe gelmesini söyleyen babasını bıçaklayarak öldürdü.

2018.11.07 17:02 - Son Güncellenme: 2018.11.07 17:03 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
'Yemeğe gel' diyen babasını öldürdü

Sydney Morning Herald'da yer alan habere göre, Daniel Chapman, ailesinin kendisini akşam yemeğine çağırması üzerine oyun oynadığı belirterek yemeye gelemeyeceğini söyledi. Aldığı cevaba sinirlenen baba, oğluna yaşamak için başka bir yer bulmasını söyledi ve interneti kapattı.

Daha sonra oğlunun odasına giden baba Chapman, oğluna ait bilgisayarın kablolarını sökmeye başladı. Bunun üzerine deliye dönen Daniel, yatağının yanında bulunan avcı bıçağını eline alarak babasını sırtından bıçakladı. Baba Chapman acil servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Chapman geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıkarken, duruşmada konuşan bir psikiyatrist, New South Wales Yüksek Mahkemesi'ne Daniel Chapman'ın otizm spektrum bozukluğu olduğunu söyledi. Psikiyatrist Chapman'ın olay yaşanmadan iki hafta önce antidepresan ilacını almayı bıraktığını ve bu sebeple sinirli hissetmiş olabileceğini ifade etti.
Öte yandan mahkemede Chapman'ın video oyunları bağımlısı olduğu ve günde 20 saat oyun oynadığı aktarıldı.

Avukat Greg Smith ise, "O korkunç bir şey yaptı. Babasını öldürmeyi istememişti. Ne yaptığının şu anda farkına varıyor ve bu yüzden hapiste suçluluk çekiyor" ifadelerini kullandı.

Chapman'ın adam öldürülme suçundan 17 Kasım'da hüküm giymesi bekleniyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.11.07 17:02 - Son Güncellenme: 2018.11.07 17:03 - HABER MERKEZİ
A