Yazıcı: AK Parti'de değişim olacak

Yazıcı: AK Parti'de değişim olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, 18 Ağustos'ta yapılacak olan büyük kongrede yönetime yeni takviyelerin yapılacağını ifade ederek, "Değişim olacak" dedi.

2018.08.06 12:23 - Son Güncellenme: 2018.08.06 12:24 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Yazıcı: AK Parti'de değişim olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı canlı yayında soruları yanıtladı. 

Yazıcı'nın konuşmasından satır başları; 

AK PARTİ 6. OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ

Biz çok genç bir partiyiz ama çok genç olmamıza rağmen Türkiye'yi 16 yıldır yönetiyoruz. Kurumsal yapımız güçlüdür, konumu belli çok özgün bir partiyiz. Teşkilatlarımız bizim omurgamız. Biz kongre süreçlerini özenle yürütürüz. Bir yıldan beridir bizim teşkilatımızda kongreler devam ediyor.

Kongre süreçleri iş olsun diye gerçekleştirilen platformlar değil. 18'inde yapacağımız kongrede kurulların seçimleri yapılacak. Yenileri takviye olacak, değişim olacak. Bizim her kongremizde değişim olmuştur. Kadınlara, gençlere daha fazla alan ayırıyoruz. 

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

5-6 maddelik bir değişiklik olacak. Çelişen bazı maddeleri değiştireceğiz. Teknik bir düzenleme olacak. Kurumsal olarak getirdiğimiz şeylerden biri koalisyon bölümünü kaldırıyoruz. Tüzüğe bir ittifak düzenlemesi ekliyoruz. 

50 kişilik MKYK'da en iyisini yapmaya çalışacağız. Genel Başkan Vekilliği parti içinde olmaya devam edecek. 

YEREL SEÇİM HAZIRLIĞI 

Yerel seçim kampanyası seçim süreciyle başlar. Bizim siyasi pratiğimizde bir seçim biter diğer seçimin hazırlıkları başlar. Bizim Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı statümüz var. Bütün yerel yönetimlerin dosyalaması yapılıyor. Performans değerlendirmesi yapılıyor. Bunlar gizli değil.

Üç dönem kuralını biz hiçbir zaman kaldırmadık. Belediye başkanları için de bu dönem kuralı geçerlidir. Ola ki üç dönem görev yapmış birini yeniden aday göstermede yarar varsa MKYK karar çıkartabilir. 

İDAM TEKLİFİ GELECEK Mİ?

Bu çok boyutlu bir konu. Genel Başkanımızın söylemini çok değerli buluyorum. Bu tür düzenleme bir yasayla olması mümkün değil. Bir anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliği de 401 gerektiriyor. Bizim sayımız yeterli değil. Diğer partiler ne der bunları zaman içerisinde göreceğiz. 

Avrupa Birliği'yle müzakere sürecimiz var. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni imzalamışız. Ayrıca Birleşmiş Milletler üye ülkelerinin imzaladığı Siyasi Haklar Sözleşmesi var. Ama ne olursa olsun yasalar yerlidir, millidir. Yasaların kaynağı toplumdaki kurallardır. Onu saygın hale getiren toplumdaki algıdır. Toplumda talep varsa, siyaset duyarsız kalamaz.

İdam cezası geriye dönüşü olmayan bir cezadır. İdam cezasının uygulandığı ülkenin yargılama faaliyetlerinin çok özgür ve çok kaliteli olmalıdır. Yargının üretiği şey adalettir. Yargının ürettiği toplumda karşılık bulmuyorsa, yargılama faaliyetlerinde bir sorun var demektir. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.06 12:23 - Son Güncellenme: 2018.08.06 12:24 - HABER MERKEZİ
A