Yaşları küçük, hedefleri büyük

Yaşları küçük, hedefleri büyük

Motosiklet sporuyla ilgilenen babaları sayesinde küçük yaşlarda motosikletle tanışan 13 yaşındaki Irmak ve 11 yaşındaki Aras Efe Yıldırım kardeşler, pistlerde rekabet halinde olsalar da birlikte yarışmaktan mutluluk duyuyor.

2018.08.07 11:42 - Son Güncellenme: 2018.08.07 11:45 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Yaşları küçük, hedefleri büyük

Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nda "85 cc" ve "65 cc" kategorilerinde mücadele eden Yıldırım kardeşler, motor sporuyla ilgilenen babalarının desteğiyle küçük yaşta motosikletle tanıştı.

Kısa sürede kendilerini geliştiren abla-kardeş, bir süre sonra yarışlara katılma başarısı gösterdi. 

Her ne kadar rekabet halinde olsalar da birbirlerine yarışlarda destek olan kardeşler, pistlerin tozunu birlikte attırıyor.  

ERKEKLERİ GEÇECEĞİM

Irmak Yıldırım, babasının eskiden yarışçı olması nedeniyle 5 yaşında motosiklete binmeye başladığını söyledi. VBu yıl ilk kez yarışlara katılmaya karar verdiğini dile getiren Yıldırım, "İlk başta çok zordu. Herkes geçiyor, geçerken de baya sıkıştırıyorlar ama kız olduğum için sınıfımda destek veriyorlar. Hocalarım, ailem de çok destek veriyor. Bu yüzden çok zorlanmadım. Motosiklet sürmek bana çok eğlenceli geliyor. Zevk alıyorum, o yüzden bu spora başladım." diye konuştu. 

Yıldırım, yarış esnasında çok heyecanlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:  "Zevk aldığınız için gitgide hızlanıyorsunuz. Bir de erkeklerin o hırsı nedeniyle korkuyorum bazen. Virajlarda kaydırırken, 'Motorun arkası kayar, düşersem.' diye tedirgin oluyorum. Gitgide hızlanarak işi daha iyi yapmaya başlıyorsunuz. Çok yol katettim ama birini geçme bakımından daha değil. İnşallah bu sene olacak. Hedefim, 85 cc zaten seneye bitiyor, iyi başarılar elde etmek istiyorum, erkekleri geçmek istiyorum."

 ABLAMLA PİSTTE OLMAK GÜZEL

Balkan üçüncülüğü de bulunan Aras Efe Yıldırım ise küçük yaşlarda motosiklet sürmeye başladığını anlattı.  Bir süre sonra yarışlara katıldığını dile getiren Yıldırım, "Yarışlardan önce hep heyecanlanıyorum. Ablamla yarışmak güzel ama bazen kavga ediyoruz onunla. Pistte yarıştığımız için daha çok hırs yapıyoruz, bazen birbirimizi düşürdüğümüz de oluyor, son anda toparlıyoruz. Ablamla pistte olmak güzel, aynı evde yaşadığımız için daha güvende hissediyorum." diye konuştu. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.07 11:42 - Son Güncellenme: 2018.08.07 11:45 - HABER MERKEZİ
A