Yapılandırılan borç ödenmezse ne olur?

Yapılandırılan borç ödenmezse ne olur?

Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırmasında detaylar ortaya çıkıyor. Ödeme güçlüğü çekenler, 60 ay vadeye kadar, düşük faizli kredi kullanarak borcunu kapatabilecek. Peki bu borç ödenmediğinde ne olacak? Şu an için konuya ilişkin bir açıklama yok, ancak mevcut durumda ne olur onu araştırdık. İşte detaylar.

2019.01.10 13:09 - Son Güncellenme: 2019.01.10 13:09 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Yapılandırılan borç ödenmezse ne olur?

Banka kartlarında yeni bir döneme giriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan salı günkü grup toplantısında, kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşların mevcut borçlarının daha kolay ödenebilmesi için Ziraat Bankası'nın kredi kullandıracağını söyledi. Bu imkandan yararlanabilmek için en önemli şart ise 'müşterisi olduğunuz banka tarafından takibe alınmamış olmak.'

KİMLİĞİNİZLE BAŞVURMANIZ YETERLİ

1 Ocak öncesi borçlar için geçerli olan yapılandırma için kimliğiniz ve maaş bordronuzu yanınıza almanız yeterli. Emekliyseniz e-devlet şifreniz isteniyor.

Banka kredi vermesine veriyor ama bunun karşılığında borçlu kartlarınızın da iptalini istiyor. Tek borçlu olduğunuz adres Ziraat Bankası oluyor. Kartsız kalmak istemiyorsanız; banka limitini gelirinize göre belirlediği yeni bir kredi kartı önerebiliyor.

BORÇ SİSTEM ÜZERİNDEN KAPATILACAK

Borcun kapatılması esasıyla verilecek kredi, tüketici kredisi gibi değil. Kişilere elden herhangi bir nakit verilmeyecek, bankalarla konuşulup belirlenen bir sistem üzerinden borcun kapatılması sağlanacak.

ÖDEME YAPILAMAZSA NE OLUR?

Ziraat Bankası'nın kredi kartı borçlarını yapılandırırken arayacağı şartlar üç aşağı beş yukarı netleşti ancak "Borcun ödenememesi halinde ne olur?" sorusu da akıllara geliyor.

KONUYLA İLGİLİ HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK

Henüz konuya ilişkin herhangi bir açıklama yok ancak mevcut durumda yapılandırılan borç ödenemezse (yapılan protokolde belirtilmişse) o döneme kadar ödenen paralar sıfırlanarak ilk haline dönebilir.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için yapılandırma protokolünü dikkatli bir şekilde okumanızda fayda var.

MAAŞ HACZİ GELEBİLİR

Yapılandırdığınız kredi borcunuzu ödeyemediğinizde, borcunuzun sıfırlanma ihtimalinin yanı sıra yasal takibe de girebilir, çıkan kararla maaşınızın dörtte birine haciz gelebilir.

BANKANIZLA TEKRAR GÖRÜŞÜN

Ödemelerin aksadığı durumda bankayla tekrar görüşebilir, yapılandırmaya giden kredi için tekrar yeni bir yapılandırmaya gidilmesini isteyebilir ve makul bir anlaşma yapabilirsiniz.

TÜM FİNANS SİCİLİNİZİ ETKİLEYEBİLİR

Tüm finans sicilinizi etkileyecek olan yasal takip sürecine girmemek çin yapılandırdığınız borcunuzu düzenli şekilde ödemeniz faydanıza olacaktır.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2019.01.10 13:09 - Son Güncellenme: 2019.01.10 13:09 - HABER MERKEZİ
A