Yangın faciasında ölü sayısı artıyor

Yangın faciasında ölü sayısı artıyor

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki ormanlık alanlarda çıkan yangınların meskun bölgelere sıçraması sonucu 74 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

2018.07.24 13:33 - Son Güncellenme: 2018.07.24 17:34 - Dünya
A
Yangın faciasında ölü sayısı artıyor
00:18 'Komşu' yanıyor! Ölü ve yaralılar var

İLGİLİ VİDEO

'Komşu' yanıyor! Ölü ve yaralılar var

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında başlayan orman yangınları kontrolden çıktı. Ölü sayısı 74'e yükseldi.

Ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor. Bölgede hava sıcaklıkları 40 derece civarında seyrederken, rüzgar saatte 80 kilometre hızla esiyor. Alevleri söndürme çalışmaları devam ederken, Başbakan Çipras Bosna-Hersek ziyaretini yarıda kesti.

Yunanistan Avrupa Birliği'nden yangını söndürmek için yardım isterken, bölgede olağanüstü hal ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan Başbakanı Çipras'ı arayarak "Yardıma hazırız" mesajı verdi.

Yunanistan'daki orman yangınında ölü sayısı 74'e yükseldi.

Yunan Ulusal Acil Yardım Merkezi'nden (EKAV) yapılan açıklamada, Atina'nın kuzeydoğusunda yer alan Rafina bölgesindeki ormanlık alanlarda başlayan yangınların meskun bölgelere sıçradığı belirtildi.

En az 74 kişinin öldüğü yangında, ölenlerden bazılarının evlerinde ve araçlarında mahsur kalarak, bazılarının da yangından kaçmak için girdikleri denizde boğularak öldükleri kaydedildi.

Yangında 157 kişi de yaralandı. Yaralananlardan 11'inin durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Kayıp başvurusu yapılan birçok kişiye henüz ulaşılamaması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yerel kaynaklar, bir restoranda 26 kişinin cesedinin bulunduğunu iddia etti. Cesetlerin Mati köyünde bir restoranın avlusunda bulunduğu belirtildi. Bölgenin belediye başkanı yardımcısı Girgos Kokkolis, 26 cesede ulaşıldığını doğruladı.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.24 13:33 - Son Güncellenme: 2018.07.24 17:34 - Kübra Coşar-pasif
A