Yakalandılar! Ultra lüks araçlarla...

Yakalandılar! Ultra lüks araçlarla...

İstanbul'da, yaralama ve nitelikli yağma olaylarına karıştığı öne sürülen elebaşılığını V.A'nın yaptığı organize suç örgütünün 24 üyesi yakalandı.

2018.09.14 14:01 - Son Güncellenme: 2018.09.14 14:02 - Güncel
A
Yakalandılar! Ultra lüks araçlarla...

İstanbul'da Ultra lüks otomobiller kullanan çete elebaşı V.A'nın sosyal medya hesaplarındaki lüks yaşamı dikkat çekerken, operasyonda yakalanan V.A'nın kardeşi H.A'nın da 2013 yılındaki bir cinayetin de arasında bulunduğu 5 suçtan arandığı ortaya çıktı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pendik ve Tuzla'da minibüsçüler üzerinde baskı kurarak yağma yapan elebaşılığını V.A'nın yaptığı grupla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmada, çete üyelerinin birden fazla yaralama ve nitelikli yağma olaylarına karıştıkları yönünde bilgilere ulaşıldı. Yürütülen teknik ve fiziki takipte çetenin, minibüsçüleri baskı altına alarak tehditle haraç aldıkları, haraç vermeyenleri silahla vurdukları tespit edildi. Pendik'teki bir minibüsçü derneğinin de başkanı olan V.A. ve adamlarının faaliyetlerinin deşifre edilmesinin ardından sabah saatlerinde operasyon başlatıldı.

Özel Harekat Timlerinin de destek verdiği operasyoda V.A ve aralarında kardeşlerinin de bulunduğu 23 adamı yakalandı. Aramalarda, 2 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 158 mermi, 5 pompalı tüfek, 17 kartuş, 2 şarjör, 31 kurusıkı fişek, 11 bin 95 TL para ele geçti.

Operasyonda, V.A'nın 2013 yılında cinayete karışan, kasten öldürme ile birlikte 5 suçtan aranan kardeşi H.A. da yakalandı.

Gözaltına alınan 24 kişi yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Emniyete getirildi.

Porsche kullanan çete elebaşı V.A'nın sosyal medya hesaplarında lüks yaşamı dikkat çekerken, çete üyelerinin malvarlıklarına el konulması konusunda çalışmanın sürdüğü bildirildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.14 14:01 - Son Güncellenme: 2018.09.14 14:02 - Kübra Coşar-pasif
A